Sveaas kjøpte uten konsesjon

Kistefos kjøpte seg opp før Finansdepartementet ga klarsignal.

Christen Sveaas. Foto: Finansavisen
Børs

Største eier i Ya Bank, Christen Sveaas-eide Kistefos, kjøpte seg opp til 30 prosent i banken før Finansdepartementet ga klarsignal, skriver DN.Samtidig som maktkampen i Ya Bank avgjøres, skal nå Finansdepartementet ifølge avisen avgjøre om Kistefos hadde lov til å kjøpe seg opp i banken i januar. Selskapet kjøpte en stor post etter at departementet hadde vedtatt å behandle saken på nytt.Ifølge DN ba Kistefos i fjor høst om tillatelse til å passere eierskapsgrensen på 25 prosent.- Vi søkte Finanstilsynet om tillatelse til å erverve aksjer den 19. september. Søknaden ble innvilget 19. desember, skriver Holme i en epost til avisen.Torsdag skal det velges et nytt styre i morselskapet Ya Holding og Ya Bank-gründer Svein Lindbak mener at han har 53 prosent av eierne bak seg i ønsket om å bli styreleder. Kistefos as eier 30 prosent av banken og vil forsøke å holde Lindbak utenfor styret.

Nyheter
Næringsliv