Oslo Børs har som ventet åpnet opp tirsdag morgen. Etter få minutters handel står hovedindeksen i 549,14 poeng, opp 0,7 prosent.Utviklingen skjer i kjøvannet av gårsdagens opptur på Wall Street, og blandede børser i Asia tirsdag.Et fat nordsjøolje omsettes ved børsens åpningstid for 108,88 dollar, ned 0,17 prosent i dagens handel. Ved børsens stengetid mandag var prisen til sammenlikning 108,09 dollar per fat., som er et uavhengig oljeselskap med fokus på Afrika, skriver TDN Finans.Ifølge The Independent er det snakk om «budkrig» mellom Statoil og det kinesiske statsoljeselskapet Sinochem.Et mulig bud som diskuteres skal være på 15 pund per aksje, noe som tilsvarer en premie på 75 prosent.Det har også tidligere vært spekulert i at Statoil er interessert i Tullow og analytikere har trukket frem Tullow som en god match for Statoil, skriver TDN.Statoil er opp 0,88 prosent til 171 kroner.Aker Solutions opplyser i en fersk melding at .Systemene skal benyttes på Kaombos blokk 32 utenfor kysten av Angola, og kontrakten er på 14 milliarder kroner.Aker Solutions skal levere 20 subseamanifoldere og 65 vertikale subsea brønnsett, med første leveranse i andre kvartal 2015.– Denne kontrakten er en milepæl som ytterligere styrker et viktig samarbeid med en nøkkelpartner, sier styreformann Øyvind Eriksen i Aker Solutions i en kommentar.Aksjen sendes dermed opp 5,5 prosent til 94,50 kroner.Norsk Hydro har ifølge en fersk melding inngått en avtale for til IQ Industrial Holding.Transaksjonen ventes fullført i andre kvartal 2014, skriver TDN Finans.Kontraktens verdi opplyses ikke.Aksjen stiger 0,07 prosent til 30,20 kroner. til 27. juli, verdi 6,2 millioner dollar, skriver TDN Finans.Ifølge en fersk melding fra selskapet er dagraten uendret.Aksjen er opp 0,76 prosent til 47,59 kroner., skriver TDN Finans.Analytiker Alexander Høst i ABG sier til nyhetstjenesten at de mener RCCLs konsensus for 2015 ligger for høyt.Høst peker på at det er viktig å forstå at RCCL er en sentimentaksje, der kursen går på estimatendringer eller forventninger om estimatendringer, særlig neste tolv måneder, skriver TDN.Aksjen er ned 0,78 prosent til 305,60 kroner.