Analytiker Bjørn Inge Pettersen i Aksjeanalyser.com slår fast at Statoil viser en positiv utvikling på Oslo Børs. Han mener aksjen nylig utløste et sterkt kjøpssignal etter brudd opp fra en stor rektangelformasjon.– Aksjen har beveget seg innenfor en stor rektangel formasjon i rundt fire år, mellom et støttenivå rundt 120 kroner og et motstandsnivå rundt 160 kroner. Nå nylig har aksjen så brutt opp gjennom motstandsnivået rundt 160, og etablert seg over det nivået, og med dette utløst et sterkt kjøpssignal, skriver Pettersen i en rapport.Analytikeren forventer videre kursoppgang i tiden fremover, og ser et potensial opp mot 220 kroner på 12 måneders sikt.– Momentum-indikatorene RSI og Stochastics signaliserer også videre kursoppgang for aksjen i tiden fremover, sier Pettersen.Ved korreksjoner ned ligger det nå betydelig teknisk støtte rundt 160 kroner. Analytikeren mener også at det ligger støtte ved aksjens 50-dagers moving average, rundt 163 kroner.På oppsiden ligger det nå begrenset med motstand for videre oppgang for opp mot øvre trendlinje i den kortsiktige stigende trenden for aksjen, rundt 180, sier Pettersen.– Basert på det positive tekniske bildet Statoil-aksjen nå viser så vurderes aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens nivå, avslutter Pettersen.Stop-loss settes ved 155 kroner.Tirsdag omsettes aksjen for 171,50 kroner, opp 1,18 prosent.