Høsten 2013 markerte den foreløpige toppen for John Fredriksens største investering, da Seadrill-kursen nådde kurstoppen på drøyt 285 kroner. Av en total markedsverdi på over 134 milliarder kroner, hadde største aksjonær da aksjer for 48 milliarder kroner, skriver Finansavisen.
Siden har det gått nedover, både i riggmarkedet og med Seadrill. I går falt kursen rett i underkant av 200 kroner på Oslo Børs. Ikke siden 2011 har aksjen over tid blitt handlet på så lave nivåer.Milliarder borte for FredriksenLes hele saken i lørdagens utgave av Finansavisen!
- Ratene er under press, mens kontraktene blir kortere. Det er en dårlig miks for det riggselskapet med høyest gjeld og høyest prising i verden, sier Frederik Lunde, analysesjef i Carnegie, til Finansavisen.Han kuttet anbefalingen på Seadrill fra hold til selg i oktober i fjor.De siste fire månedene har hele 15 milliarder kroner forduftet for Fredriksen i Seadrill. Det tilsvarer de totale verdiene hans i Marine Harvest, Frontline, Archer, Golden Ocean Group, Northern Offshore og Deep Sea Supply.– Det er ingen tvil om at riggmarkedet er utfordrende, spesielt på flytersiden, sier Truls Olsen, analytiker i Fearnley Securities, til Finansavisen.