Asiatiske børser stiger onsdag for første gang på fire dager.BNP-tall fra Kina bidrar til å løfte markedene.
BNP steg i 1. kvartal 7,4 prosent fra samme periode i fjor. Det var ned fra 7,7 prosent i 4. kvartal, men over konsensus på 7,2 prosent.- Investorene er litt mer positive etter disse tallene fra Kina. Det store er fraværet av virkelig dårlige nyheter. Det er stadig et wildcard at Kinas myndigheter lanserer stimulanser i en eller annen form i løpet av de neste to ukene, sier sjefanalytiker Peter Esho i Invast Securities i Sydney til Bloomberg.Samtidig steg industriproduksjonen i Kina forsiktig i mars, men investorene er ikke sikre på om fremgangen er midlertidig eller permanent.- Vi tror den er midlertidig. Momentumet vil svekkes igjen i 2. kvartal, og dette drives hovedsaklig av en svakere eiendomssektor, sier sjeføkonom Zhiwei Zhang hos Nomura Holdings i Hong Kong til nyhetsbyrået. etter stengetid på Wall Street i går, og teknologi viser vei i Tokyo.For eksempel smeller Softbank opp over 8 prosent, etter at Alibaba Group (der Softbank eier 37 prosent) la frem sterke kvartalstall.Yahoo Japan stiger 4 prosent. Iluka Resources stuper 7 prosent på Sydney-børsen på svake produksjonstall.I Tokyo spretter Nikkei opp 2,5 prosent, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 2,0 prosent.I Shanghai stiger large cap-indeksen CSI 300 0,3 prosent - det samme gjør Shanghai Composite.Hang Seng i Hong Kong avanserer 0,6 prosent, mens Straits Times i Singapore klatrer 0,2 prosent.Sydney-børsen er opp over 0,5 prosent.