- Jeg tror det er svært sannsynlig at vi vil se, i løpet av de neste 12 månedene, en krasj lignende den i 1987. Jeg mistenker at den vil bli ennå verre.Det uttaler redaktøren av «the Gloom, Boom & Doom report», Marc Faber, ifølge CNBC. Han påpeker at de betydelige fallene blant aksjer innen teknologi og biotek bare såvidt har begynt.
- Jeg tror det er noen grupper aksjer som er høyt verdsatt fordi de er i «cuckoo land» når det gjelder verdsettelse. De har ingen inntekt. De er verdsatt på pris-til-salg. Og dette er ingen god beregning i det lange løp, sier Faber. skremt ut av markedetTirsdag skrev Hegnar.no at daglig leder i IG Norge, Nicolay Eger, tror markedene potensielt kan stå foran et «Minsky moment» - et overraskende og betydelig fall i aksjekursene. her
Han tror fallet vil bli så stort at selv den brede S&P-indeksen vil snuble mellom 20 og 30 prosent.- Alt jeg sier er at det nå ikke er noe godt tidspunkt for å kjøpe aksjer.Teknologi-indeksen Nasdaq har fått hard medfart de siste dagene. Det hele startet for alvor med et 3 prosents fall fredag for en uke siden, og i går falt den hele 3,1 prosent.Onsdag skrev Hegnar.no at en amerikansk investor og skribent ble helt etter kraften i fallet fredag forrige uke.Ifølge Nordnets spare- og investeringsøkonom, Karl Oscar Strøm, virker privatpersoner å posisjonere seg klart mer defensivt. Les hvordan meglerhusets privatkunder plassere sine penger.Høsten 1987 utgjorde et paradigmeskifte for mange av verdens økonomier. 9. oktober 1987, bedre kjent som «Black Monday», falt amerikanske børser med over 20 prosent. Dagen utgjorde med det et skille mellom jappetiden og påfølgende turbulente år med skyhøye renter, prisras på boliger og bankkrise.