Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner ned 0,21 prosent i dag. "Det ble nok en nedtur på Wall Street fredag, og nok en gang var det teknologiaksjene som ledet an. Dette vil påvirke børsåpningen her hjemme i dag. Når det er sagt, tunge aksjer som Statoil og Norsk Hydro, er lavt priset slik vi ser det, og bør derfor klare seg bedre enn mange andre i denne situasjonen. Statoil og Norsk Hydro er for øvrig våre favorittaksjer for 2014. Det slippes to viktige rapporter fra USA i dag; Retail Sales (14:30) og Business Inventories (16:00)", skriver meglerhuset før åpningBørsene i Asia beveger seg ganske sidelengs mandag i et generelt tilbakeholdent marketssentiment. De store bevegelsene er å finne i elektronikkselskapet Sharp og bilprodusenten Chongqing Changan Automobile.Samleindeksen S&P Asia 50 CME er ned 0,3 prosent, mens japanske Nikkei og Topix stiger henholdsvis 0,2 og 0,5 prosent.Både Hang Seng i Hong Kong og Kospi i Sør-Korea står omtrent i null. Shanghai Composite er ned 0,4 prosent.- Vårt syn er fortsatt at vi tror på en 10-15 prosents korreksjon i sted dette året. Dog vil det kun utgjøre en korreksjon i en fortsatt stigende trend., sier Shane Oliver i AMP Capital Investors til Bloomberg.Tilbyderen av skjermer til Apple, Sharp, er ned 9 prosent som følge av at de vurderere ulike måter å øke sin kapitalbase. Samtidig stiger Chongqing Changan Automobile i lys av et generelt positivt forbrukermarkedssentiment.Prisen på Nordsjø-olje løftes 0,5 prosent til 107,98 dollar fatet, mens prisen var 107,60 dollar fatet da børsen stengte fredag.Børsene i USA fulgte samme trend som ellers i verden fredagDow Jones endte ned 0,89 prosent, S&P 500 falt 0,95 prosent og Nasdaq ramlet 1,34 prosent.Både S&P 500 og Nasdaq fikk sine verste uker siden 2012, på frykten for overvurderte selskaper, skriver Bloomberg.Investorene venter dermed nervøst på utfallet av resultatsesongen, som så vidt er sparket i gang.Hovedindeksen på Oslo Børs endte fredag på 541,85, ned 2,22 prosent.Utviklingen skjedde etter stygge skreller både i USA torsdag og i Asia tidligere fredag.Hovedårsaken var et storstilt nedsalg av teknologiaksjer.I dag finner vi følgende hendelser på finanskalenderen: