Fintet ut av faren

BI-professor Tore Bråthen tviler på at Frederik W. Mohn klarer å stoppe salget av Frank Mohn.

Frederik W. Mohn. Foto: Bergen Næringsråd
Børs

Mandag ble det kjent at svenske Alfa Laval kjøper Frank Mohn AS fra Mohn-familien i Bergen for 13 milliarder kroner.Salget førte til sterke reaksjoner fra Frederik W. Mohn, som mente faren Trond Mohn burde skamme seg over salget av familieimperiet.Mohn jr. varslet også at hans selskap Perestroika AS vurderer rettslige skritt for å stoppe milliardbudet.TvilerFinansavisen har sendt vedtektene for Frank Mohn og holdingselskapet Wimoh til professor Tore Bråthen ved Handelshøyskolen BI.- Basert på disse vedtektene gjelder det ikke noe krav om at salg av et datterselskap skal behandles i generalforsamling i Wimoh, sier han til avisen.Wimoh AS eies av Framo Devolpments AS (47,8 prosent), Frederik Wilhelm Mohns Perestroika AS (32,2 prosent) og Marit Mohn AS (20 prosent).Styreleder Tom A. Torkildsen i Perestroika innrømmer at Frederik W. Mohns investeringsselskap ikke formelt sett har forkjøpsrett på Wimohs aksjer i Frank Mohn, men at salget er en omgåelse av «den forkjøpsretten vi egentlig har på Trond Mohn og Marit Mohns aksjer i holdingselskapet».Bråthen viser til at Mohn må kunne bevise at det var en langsiktig plan om å skvise ham ut av konsernet gjennom opprettelsen av Wimoh i fjor høst. Den jobben har han engasjert Wikborg Rein til å gjøre.- Wikborg Rein er flinke, men de kan ikke trylle. Basert på det som hittil er offentlig kjent, har Frederik Mohn en svært tung sak, sier Bråthen til Finansavisen.Les mer om Frank Mohn-salget i Finansavisen tirsdag!

Nyheter
Næringsliv