Frykter hacking av meglerhus

Finanstilsynet frykter at meglerhusene kan bli hackernes neste offer.

Fra DNB Markets' meglerbord. Foto: Are Haram, Finansavisen
Børs

- De kriminelle går hele tiden etter det svakeste leddet. Så det er en fare for det, sier seksjonsleder Frank Robert Berg til DN.I Finanstilsynets risiko- og sårbarhetsanalyse for 2013, som ble offentliggjort torsdag, stilles det spørsmål ved meglerhusenes investeringer i ikt-sikkerhet.I rapporten konkluderes det med at reduserte inntekter og økte kostnader i meglerhusene "kan medføre et press på IT-området, for å redusere kostnadene, og dette kan ha negative konsekvenser for kvalitet og sikkerhet i forvaltning av IT-løsningene", heter det ifølge avisen.- Det er klart at med et så dramatisk inntektsfall kan det tenkes at man får mindre interesse i å investere i IT-systemene og gjennomføre tiltak på risikoområdet, sier Berg.- Hva slags råd har du til meglertoppene, spør avisen.- De må ta sikkerhet på alvor, svarer han.

Nyheter
Næringsliv