Det tidligere gjeldsutsatte turistlandet planlegger å annonsere et salg av femårige obligasjoner via banker torsdag, ifølge de personer kjent med saken. Det skriver Bloomberg i dag.Ifølge nyhetsbyrået planlegger Hellas å hente minst 2 milliarder euro. En av personene skal ha sagt at beløpet kan økes dersom etterspørselen er tilstede.Forrige uke uttalte landets finansminister, Yannis Stournaras, at Hellas planlegger en «mindre utstedelse av tre- eller femårsobligasjoner i første kvartal».
  • De utnytter det økte sentimentet i Europa. Det er en god demonstrasjon av hvordan ting har bedret seg, sier Allan von Mehren, sjeføkonom i Danske Bank i København, til Bloomberg.De utnytter det økte sentimentet i Europa. Det er en god demonstrasjon av hvordan ting har bedret seg, sier Allan von Mehren, sjeføkonom i Danske Bank i København, til Bloomberg.
Etter å a slitt med statsfinansene ble Hellas fullstendig ekskludert fra finansmarkedene i 2010 hvor landet har vært avhengig av støttelån fra EU og Valutafondet.