Onsdag la hovedindeksen på Oslo Børs på seg 0,86 prosent før den sluttet på 550,53 poeng. Det ble omsatt aksjer for 1,6 milliarder kroner.I løpet av den siste uken kan Oslo Børs vise til en oppgang på 0,42 prosent mens hovedindeksen er opp 0,30 prosent hittil i år.Store selskaper som DNB og Yara klatret henholdsvis 1,01 prosent og 2,60 prosent mens PGS falt 1,15 prosent.
KinaOlje/StatoilDNONorwegianTrøbbel på Oslo Børs
Den økonomiske veksten i Kina er nå det laveste nivået på halvannet år. Veksttakten i første kvartal var på 7,4 prosent.Industriproduksjonen vokste med 8,8 prosent i mars sammenlignet med samme måned i fjor. Analytikere hadde på forhånd ventet en noe kraftigere vekst i industriproduksjonen.Et fat Nordsjøolje omsettes for 110,10 dollar, opp 0,68 prosent.Gårsdagens tall fra American Petroleum Institute (API) viste en lagerbygging på 7,6 millioner fat råolje, mens det var ventet en vekst på 2,3 millioner fat.Statoil la på seg 1,22 prosent og sluttet på 174,30 kroner.De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) har startet oljeeksport via en irakisk rørledning 13. april.Det skriver den kurdiske avisen Rudaw, ifølge TDN Finans.Ifølge avisens kilder vil 50 prosent av KRGs oljeeksport bli solgt til en rabattert pris til Tyrkia, mens resten vil gå til det globale markedet, skriver avisen på Twitter.Onsdag sluttet DNO på 19,98 kroner etter en kursoppgang på 3,68 prosent.Bransjenettstedet Check-In forteller i dag at Norwegian vil bytte ut Dreamliner-flyene på rutene fra København til New York og Los Angeles med eldre Boeing 777-fly fra portugisiske euroAtlantc.Ifølge TDN Finans skyldes dette at Norwegians irske datterselskap, hvor ett av Dreamliner-flyene er registrert, fremdeles ikke har fått tillatelse fra amerikanske luftfartsmyndigheter til å fly i USA.Ledelsen i Norwegian ønsker ikke å kommentere saken.Norwegian falt 0,13 prosent til 227,80 kroner.Onsdag morgen hadde Oslo Børs tekniske problemer med Millennium-datafiler fra London, noe som førte til at handelen ikke kom i gang før klokken 11.00.Problemene påvirket handel med aksjer, obligasjoner og derivater.- Vi klarer ikke å plassere referansedata som meglere behøver, og dermed kan vi ikke åpne for handel. Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe lignende tidligere, uttalte kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til Hegnar.no.