Kort tid etter at onsdagens handel tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i 548,59 poeng, opp 0,51 prosent.Store selskaper som DNB, Yara, Telenor og PGS klatrer henholdsvis 1,11 prosent, 0,75 prosent, 0,24 prosent og 0,72 prosent.
KinaOlje/StatoilTrøbbel på Oslo Børs
Den økonomiske veksten i Kina er nå den laveste på halvannet år. Veksttakten i første kvartal var på 7,4 prosent.Industriproduksjonen vokste med 8,8 prosent i mars sammenlignet med samme måned i fjor. Analytikere hadde på forhånd ventet en noe kraftigere vekst i industriproduksjonen.Et fat Nordsjøolje omsettes for 109,85 dollar, opp 0,45 prosent.Gårsdagens tall fra American Petroleum Institute (API) viste en lagerbygging på 7,6 millioner fat i råolje, mot ventet 2,3 millioner fat.Statoil faller 0,17 prosent til 171,90 kroner.Onsdag morgen hadde Oslo Børs tekniske problemer med Millennium-datafiler fra London, noe som førte til at handelen ikke kom i gang før klokken 11.00.Problemene påvirket handel med aksjer, obligasjoner og derivater.- Vi klarer ikke å plassere referansedata som meglere behøver, og dermed kan vi ikke åpne for handel. Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe lignende tidligere, uttalte kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til Hegnar.no.