Det skriver Aker-styrelederen i sitt årlige brev til aksjonærene.Akers styreleder gir sjelden intervjuer og har ikke uttalt seg i konflikten om Norway Seafoods og Havfisks forvaltning av fiskekvoter og mulige nedleggelser i Nord-Norge. I sitt årlige brev til aksjonærene letter han imidlertid på sløret.
– Pirat, sjørøver og ranerSterk konflikt
– Jeg er blant annet beskyldt for å være en pirat, sjørøver, raner og en kortsiktig egoist fra enkelte folkevalgte. Jeg har mottatt drapstrusler fra anonyme avsendere, skriver Røkke i brevet.Han skriver at fiskeri i dag utgjør en liten del av Aker-konsernets oppgaver, men at dette har vært en viktig del for ham. Likevel sier han nå at aksjonærene ikke fortjener «å ha dødsdømt kapital til evig tid i fiskeri».– I 18 år har vi forsøkt å skape lønnsomhet i alle ledd fra fangst til foredling og salg. Samlet har fartøyene og filetindustrien tapt penger i denne perioden, og hver gang vi forsøker å gjøre tilpasninger til økonomiske realiteter, blir vi møtt med høylytte protester og grove beskyldninger, skriver Røkke.Utflagging av fiskeforedlingen og mulige nedleggelser i Nord-Norge har satt sinnene i kok blant fiskearbeidere i Nord. 3. mars deltok flere hundre mennesker i en demonstrasjon utenfor Stortinget med paroler som «Stopp ranet av kysten», «Norsk fiskeripolitikk er feilslått og patetisk» og «Slutt å rævsleik storkapitalen».– Hvis desibel og trykksverte skulle være måleparametere for suksess, ville Akers investering i hvitfisk vært en kjempesuksess. Realiteten er dessverre det motsatte, skriver Røkke. (©NTB)