Oslo Børs steg forsiktig tirsdag, og hovedindeksen endte opp 0,1 prosent til 545,82.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.100 millioner kroner.Sentimentet i Europa var noe mer avtagende, hvor uroligheter i Ukraina trolig bidro til mer usikkerhet i forkant av påsken.Britiske FTSE 100 falt 0,7 prosent, franske CAC 40 0,9 prosent, mens tyske DAX falt 1,7 prosent etter at den viktige ZEW-indeksen kom inn på den skuffende siden.I USA åpnet børsene
svakt positivtMilitæraksjoner i UkrainaOljeprisenAker Solutions med kjempekontrakt har inngått en kontrakt på 14 milliarder kroner med franske Total for leveranse av subsea-produksjonssystemer- Det er kjempebra. Det er (..) den største kontrakten Aker Solutions har fått. Kontrakten er mer enn dobbelt så stor som jeg ventet. Det var antydet en lavere kontraktsverdi, sier analysesjef Frederik Lunde i Carnegie til DN.no. ikke heve sitt kursmålREC-aksjene falt Deutsche negative til etterspørselenStatoil-interesse i Tullow? Statoil ryktes på nytt å være interessert i irske Tullow OilJekker opp Marine Harvest gjentok sin kjøpsanbefaling oppjusterte prisprognosen
, men noen timer etter åpning blir Nasdaq ytterligere tynget etter å ha vært inne i en meget negativ trend de siste dagene.Blant annet har den midlertidige presidenten i Ukraina igangsatt militæraksjoner i øst-Ukraina for å ta tilbake kontrollen over byer okkupert av pro-russiske aktivister.Samtidig faller den italienske banken Banca Monte dei Paschi de Siena etter at de offentliggjorde de vil hente 5 milliarder euro, 3 milliarder mer enn tidligere planlagt.Banken må tilbakebetale regjeringen 4,1 milliarder euro som de lånte i fjor, og skulle kapitalinnhentingen gå dårlig, står trolig nasjonalisering på agendaen.Et fat nordsjøolje omsettes ved børsens åpningstid for 108,57 dollar, ned 0,46 prosent i dagens handel. Ved børsens stengetid mandag var prisen til sammenlikning 108,09 dollar per fat.På hjemmebane var imidlertid stemning mer positiv, hvor blant annet en gigantkontrakt til Aker Solutions fikk mange aksjonærer til å smile.Aker Solutions opplyste nemlig at de .Ifølge analytikere var kontrakten nær dobbelt så stor som tidligere indikert.Han påpeker at selskapet med dette sikrer vekst for subsea-området de kommende årene selv om markedet «tørker inn».Nordea-analytiker Anne Schult Ulriksen skrev på sin side at «kontraktsverdien er mer enn 50 prosent større enn vi ventet, og det dobbelte av hva markedet ventet».Hun anslår at kontrakten tilsvarer en verdi på rundt 2,50 kroner/aksjen, men at kursen vil stige mer på at kontrakten nå bekreftes, det høyere volumet, og at det bedrer book/bill-graden for første kvartal.RS Platou velger på sin side å på 140 kroner etter kontrakten. Analytiker Turner Holm tror selskapet bød aggressivt for å få kontrakten.Aksjen steg 4,2 prosent til 93,40 kroner, mens Aker var opp 1,4 prosent til 186,5 kroner.Navnebrødrene falt ytterligere tirsdag, etter å ha vært i mye uvær den siste tiden.Deutsche Bank skrev tirsdag at de ser flere utfordringer for Kina hvis landet skal nå målet om å installere 14 gw solcellekapasitet i løpet av 2014.Som om en følge av dette er , og derfor prisutsiktene, i solmarkedet andre kvartal.REC Silicon falt 5,7 prosent til 2,986 kroner, mens REC Solar avsluttet ned 5,4 prosent til 78,50 kroner., som er et uavhengig oljeselskap med fokus på Afrika, skriver TDN Finans.Ifølge The Independent er det snakk om «budkrig» mellom Statoil og det kinesiske statsoljeselskapet Sinochem.Statoil steg 1,6 prosent til 172,2 kroner.Flere analytikere uttalte seg om lakseselskapet i dag.Handelsbanken-analytiker, Kjetil Lye, liker det han ser og med kursmål 91 kroner.Analytikerne i SEB sin for laks, fra 41 kroner til 43 kroner pr. kilo.Samtidig oppjusterte meglerhuset utbytteprognosene for 2014 etter det overraskende høye foreslåtte utbyttet på fem kroner pr. aksje for første kvartal.Den nye prognosen er 8,60 kroner pr. aksje, opp fra 6,50 kroner.Lakseselskapet tok aksjemarkedet på sengen mandag, med annonseringen av det største utbyttet i selskapets historie.Ifølge Finansavisen regnet Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård med et utbytte opp mot 1,3 milliarder, mens Carnegie-analytiker Marius Gaard ventet i overkant av en halv milliard kroner.Aksjen falt 1,2 prosent til 68,85 kroner tirsdag, etter en solid oppgang mandag.