NetfondsXtra fikk en avkastning på 2,8 prosent i mars. Det samlede resultatet var 1,7 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen (OBX).NetfondsXtra er opp 10,8 prosent hittil i 2014, 8,9 prosentpoeng bedre enn Oslo børs.Porteføljen er opp 24,9 prosent siste 12 måneder. Dette er 6,7 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen.Utbytte, Statoil og Norwegian har bidratt mest til at Berntsen leder klart på børsen de siste 12 månedene.Ved utgangen av mars var de tre største postene i porteføljen Statoil, Norwegian og Orkla, med en vekting på hhv. 29,3 prosent, 16,8 prosent og 12,2 prosent.
Orkla best, Det norske verst
Det er ikke kjøpt eller solgt noen aksjer i perioden.- Orkla gjorde det relativt sett best av våre aksjer i mars. Aksjen steg 7,7 prosent i perioden, mens Det norske oljeselskap opplevde svakest utvikling, med en nedgang på 3,7 prosent, skriver Berntsen i en fersk rapport.Analysesjefen mener dessuten at porteføljen hans har et oppsidepotensial på 16,1 prosent de neste 12 månedene. Dette er 6,9 prosent mer enn det han ser for seg at Oslo Børs (OBX-indeksen) har.