Ifølge Associated Press skal en russisk seniordiplomat ha avvist advarslene fra amerikanske myndigheter om å inngå en handelsavtale med Iran, og sa at Russland ikke ville bli skremt av «trusler», mleder TDN Finans.Statssekretær Sergej Rjabkov i det russiske utenriksdepartementet sa ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti at en økning i handelen mellom Iran og Russland var en «naturlig prosess», som ikke involverer elementer av politiske eller økonomiske utfordringer for noen.Uttalelsene kom etter at det ble kjent at Russland håper å inngå en handelsavtale med Iran som innebærer utveksling av olje mot andre varer.Den amerikanske utenriksministeren John Kerry sa på tirsdag at det vestlige arbeidet for å inngå en ny avtale med Iran vil bli «utfordret» hvis Iran og Russland inngår en oljeavtale, og påpekte at USA vil kunne innføre sanksjoner.-Vi mener at ensidige amerikanske sanksjoner, uavhengig av hvem de påvirker, ikke er legitime, og avviser slike holdninger, sa Rjabkov til AP.