- Dette er penger til neste generasjon, sier Ole Fr. Anker-Rasch til Finansavisen.De kan se frem til gode tider om det skulle fortsette som det har gjort de første tre årene i Anaxo Capital. I fjor klarte forvalterne en avkastning totalt på 16,3 prosent. Aksjebeholdningen var på nesten 400 millioner kroner ved årsslutt, og hadde da steget med 30,4 prosent siden nyttår. Aksjeandelen ble også økt betraktelig gjennom 2013, og beholdningen var nesten dobbelt så stor ved utgangen som ved inngangen til året.
- Vi gikk inn i året med en lav aksjeandel, men økte den suksessivt gjennom året, sier Anker-Rasch til Finansavisen.Samarbeid med DæhlieLes mer i lørdagens utgave av Finansavisen!
Siden starten i 2010 har Anaxo hatt en avkastning på aksjeporteføljen på 74,6 prosent. OSEBX har i samme periode steget med 47,7 prosent. Det har gitt en årlig meravkastning på 6,7 prosent.Finans- og eiendomsmannen Anker-Rasch liker å gå under radaren til finanspressen, men når du forvalter pengene til blant annet landets største skilegende, blir det en krevende øvelse. De to har samarbeidet i en årrekke, og Anker-Rasch var blant annet med å starte kleskolleksjonen til Dæhlie, skriver Finansavisen.I 2010 startet de Anaxo Capital, og fikk med seg entreprenøren Peder Backe. Opprinnelig spyttet de inn 50 millioner kroner hver. De hentet aksjestrateg Magne Naustvik fra Nordea, og tidligere Hydro-direktør Eivind Reiten er styreleder.