Utførte 100 aksjehandler uten penger

Nå idømmes han tre års fengsel for dokumentforfalskning og grovt bedrageri mot fire meglerhus.

Christian Fredrik Aarnes. Foto: Finansavisen
Børs

Uten å eie nåla i veggen gjennomførte investor Christian Fredrik Aarnes (29) nærmere 100 aksjehandler sommeren 2011. Det hele endte med tap av mer enn 40 millioner kroner, skriver DN.Aarnes erkjente ifølge avisen i retten dokumentforfalskning og grovt bedrageri mot meglerhusene Pareto Securities, Amstel Securities, Neonet Securities og Ardour Capital Investments. Bedragerianklagen mot meglerhuset ComSec ble i retten frafalt i sin helhet grunnet utilstrekkelig bevis.Onsdag ble 29-åringen ifølge DN idømt tre år ubetinget fengsel for dokumentforfalskning og grovt bedrageri mot meglerhusene. Han får fradrag for 20 dagers utholdt varetekt, og må dekke hele erstatningskravet på 40 millioner. Aarnes idømmes ikke saksomkostninger da han i dag lever på penger fra Nav, det ble heller ikke anført av aktor.- Jeg godtar dommen, sa Aarnes, ifølge avisen, etter å ha fått opplest straffeutmålingen i retten.

Nyheter
Næringsliv