Analytiker: Kjøp disse aksjene

Analytiker Asbjørn Taugbøl forteller om tre aksjer som kan stige i verdi.

Investtech: f.v. Fredrik Tyvand, Geir Linløkken, Espen Grønstad, Asbjørn Tagubøl. Fotograf: Bjørg Hexeberg.

Investtech anbefaler i dag kjøp av aksjer i Bakkafrost, BW LPG og Austevoll Seafood.- Bakkafrost viser en sterk utvikling innenfor en langsiktig, stigende trend. Selskapet la frem resultat 20. mai og kursen har steget bra i dagene før og etter dette, noe som styrker trenden. Det er et overskudd av kjøpere som presser kursen opp. Videre oppgang indikeres, og det er lite motstand over dagens nivå. Vurdering: Kjøpskandidat, sier Taugbøl.- BW LPG har steget med over 50 prosent siden børsnoteringen i november. Kursen har brutt motstanden ved 75,60 kroner og er i all-time high. Det er ingen motstand over dagens nivå og videre oppgang indikeres. Etablerte noteringer over 77 kroner vil utløse et kjøpssignal fra en rektangelformasjon. Ved reaksjoner tilbake, ligger det støtte ved 75,60 kroner samt ved 71,40 kroner. Volumbalansen er meget positiv og tyder på en stor overvekt av kjøpere. Dette presser kursen opp og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, forteller analytikeren.- Austevoll Seafood har etter å ha gått sidelengs mellom ca. 32,10 kroner og 38,30 kroner i over ett år, nå marginalt brutt motstanden ved 38.30 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert. Noteringer over 39,50 kroner vil utløse et kjøpssignal fra en rektangelformasjon, og forsiktige/langsiktige investorer kan gjerne avvente et slikt kjøpssignal. Hvis kursen skulle reagerer tilbake og under 38,30 vil det signalisere en fortsatt sidelengs utvikling. Vurdering: Svak kjøpskandidat, avslutter Taugbøl.