De fleste asiatiske børser stiger fredag.I Tokyo sluttet både Nikkei- og Topix-indeksen opp 1,2 prosent til hhv. 14.504,04 og 952,85.Shanghai er omtrent uendret, mens Taiwan stiger 0,3 prosent.Sydney-børsen steg rundt 0,3 prosent, mens Seoul-børsen er marginalt ned.
Investorene lar seg oppmuntre av lovende PMI-tall fra både Kina og USA.- De fleste ser for seg at USA vil bli verdens vekstmaskin i år. - Vurderer du alt på justert basis, vil aksjemarkedet trolig holde seg som det mest fristende stedet å være, sier sjefstrateg Chris Weston hos IG Markets i Melbourne til Bloomberg.Thailandske baht har styrket seg, og hentet inn nesten hele svekkelsen i kjølvannet av militærkuppet. - Baht har holdt seg bra oppe. Det faktum at det fundamentale er i orden har åpenbart hjulpet baht-en, men den største utfordringen for Thailand akkurat nå er de trenger å blåse liv i veksten, sier forsknings- og strategisjef Sanjay Mathur for Asia hos Royal Bank of Scotland i Singapore til nyhetsbyrået.