Buffett: - Aksjen var for dyr

Og du vil bli overrasket når du hører hvilken aksje det er snakk om.

Warren Buffett - Foto: AP

Når Warren Buffett anser sin egen aksje for å være for dyr, er det et tegn på at tiden for de gode kjøpene er omme, skriver Bloomberg News.Ifølge nettstedet gav investor og hovedaksjonær Warren Buffett en enkel og fin forklaring på hvorfor Berkshire Hathaway ikke kjøpte tilbake noen av sine egne aksjer i 2013:- Aksjen var bare ikke billig nok.Buffett skriver i sitt årlige brev til aksjonærene at for å trigge selskapet til å gjøre tilbakekjøp må aksjen handles for 120 prosent av bokført verdi eller mindre.Bloomberg skriver at Berkshire Hathaway nå handles til 138 prosent av bokført verdi, eller et pris bok forhold på 1,38. Multiplen på selskapet har ikke vært under 1,2 siden 2012.Nettstedet mener likevel Buffett-strategien ikke henger helt på greip, da høyere multipler ikke har stoppet investoren fra å kjøpe selskaper med langt høyere multipler, som Heinz Co. og Burlington Northern Santa FE LLSC.