Delphi-forvalterens fem anbefalinger

Delphi-forvalter Espen Furnes anbefaler fem aksjer.

Espen Furnes. Foto: Finansavisen.

– Det er vanskelig å se mørkt på utsiktene for de neste to årene, sier Espen Furnes, forvalter i Delphi Fondene til Finansavisen.– Kina er jokerenFurnes tror ifølge avisen verdensøkonomien er i en tidlig fase av oppgangssyklusen, og regner med bedring i Europa og at USA vil fortsette oppover.– Kina er fremdeles jokeren, så man følger med på makrotallene og stiller spørsmål ved om kredittboblen kan sprekke. Det er imidlertid store sjanser for at det går bra, ettersom alt styres fra toppen og myndighetene trolig har en plan b. Selv om risikoen er der, er det ikke usannsynlig med en BNP-vekst på mellom 7 og 7,5 prosent for inneværende og neste år.PreferanseendringNå venter forvalteren at bedring i økonomien skal gi utslag i selskapenes inntjening.– Aksjemarkedet har allerede priset inn at inntjeningen vil ta seg opp, så det er helt utslagsgivende for børsutviklingen fremover. Vi tror det vil komme i løpet av andre og tredje kvartal, sier Furnes.Forvalteren anbefaler ifølge Finansavisen kjøp av Statoil, Archer, Kongsberg Automotive, Rec Solar og Salmar.