Oslo Børs åpner 0,4 prosent til 598 poeng torsdag morgen. Børsen følger dermed i fotsporene til børsene i som ble trukket opp, blant annet av gode PMI-tall, tidligere på dagen.Brentoljeprisen faller samtidig 6 cent til 110,49 dollar fatet. Statoil stiger 0,2 prosent til 180,7 kroner.Ellers blant de mest omsatte er Yara opp 1,1 prosent, mens Norsk Hydro avanserer 1,2 prosent.Også REC Silicon blir mye omsatt fra start, og stiger 1,5 prosent. Trolig kan mer optimistiske toner fra Stensrud bidra til oppgangen.Også torsdag var det flere selskaper som presenterte sine tall for første kvartal.Blant disse var fiskeselskapet Salmar, som presenterte operasjonelle driftsresultat. Aksjen stiger 2,7 prosent.Hurtigruten viste noe bedring sammenlignet med tilsvarende kvartal året før, men har før de grønne tallene synes på bunnlinjen. Aksjen stiger hele 5,4 prosent.Eiendomsselskapet Selvaag Bolig så samtidig sitt resultat . Aksjen stiger 1,6 prosent.Utover det viste forsikringsselskapet Vardia til på bunnlinjen, mens Oceanteam Shipping så et - til tross for at kontantstrømmen falt endel.Vardia åpner sidelengs mens Oceanteam stiger 1,9 prosent.Ellers i nyhetsbildet informerer Styret i BW LPG at de har som mål å betale ut et av nettoresultatet etter skatt. Aksjen er opp 2,6 prosent.Og ifølge en melding vil etablere et nytt bitumen-distribusjonssenter ved Stolthavens Terminals' Dagenham-lokalisering, øst i London. Det ventes at Trafigura vil investere minst 15 millioner pund over ti år. Aksjen åpner sidelengs.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 33,14 prosent i HRG (Hurtigruten).