Derfor skinner solen på Oslo Børs

Gode tall fra Kina bidrar til oppgang i Oslo. Hurtigruten stiger sterkt etter kvartalsresultat.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Oslo Børs åpner 0,4 prosent til 598 poeng torsdag morgen. Børsen følger dermed i fotsporene til børsene i Asia som ble trukket opp, blant annet av gode PMI-tall, tidligere på dagen.Oljeprisen Brentoljeprisen faller samtidig 6 cent til 110,49 dollar fatet. Statoil stiger 0,2 prosent til 180,7 kroner.Ellers blant de mest omsatte er Yara opp 1,1 prosent, mens Norsk Hydro avanserer 1,2 prosent.Også REC Silicon blir mye omsatt fra start, og stiger 1,5 prosent. Trolig kan mer optimistiske toner fra Skagen-forvalter Stensrud bidra til oppgangen.Kvartalsresultater Også torsdag var det flere selskaper som presenterte sine tall for første kvartal.Blant disse var fiskeselskapet Salmar, som presenterte tidenes høyeste operasjonelle driftsresultat. Aksjen stiger 2,7 prosent.Hurtigruten viste noe bedring sammenlignet med tilsvarende kvartal året før, men har fortsatt et stykke å gå før de grønne tallene synes på bunnlinjen. Aksjen stiger hele 5,4 prosent.Eiendomsselskapet Selvaag Bolig så samtidig sitt resultat sterkt barbert . Aksjen stiger 1,6 prosent.Utover det viste forsikringsselskapet Vardia til knallrøde tall på bunnlinjen, mens Oceanteam Shipping så et noe bedre resultat - til tross for at kontantstrømmen falt endel.Vardia åpner sidelengs mens Oceanteam stiger 1,9 prosent.Ellers i nyhetsbildet informerer Styret i BW LPG at de har som mål å betale ut et utbytte på rundt 50 prosent av nettoresultatet etter skatt. Aksjen er opp 2,6 prosent.Og ifølge en melding vil Stolt-Nielsen og Trafigura etablere et nytt bitumen-distribusjonssenter ved Stolthavens Terminals' Dagenham-lokalisering, øst i London. Det ventes at Trafigura vil investere minst 15 millioner pund over ti år. Aksjen åpner sidelengs.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 33,14 prosent i HRG (Hurtigruten).