I flere av tilfellene hvor kinesiske selskaper velger å børsnoteres i USA, blir de verdsatt på linje med eller høyere enn sine amerikanske konkurrenter, skriver Di.se.Etter at det kinesiske IT-selskapet JD gikk på børs på Nasdaq torsdag, steg selskapet som en rakett.Når aksjemarkedet stengte for dagen stod JD opp hele 10 prosent til en markedsverdi på 15,3 milliarder dollar.Det er nesten like mye som verdsettelsen av IT-kometer som Twitter og LinkedIn.- Dette er et bevis på at kinesisk e-handel appellerer, sier Brenda Kelly, sjefstrateg i IG.JD.com er Kinas nest største e-handelsselskap. Det største er Alibaba, som også skal børsnoteres i USA.Det er ventet at Alibaba går på børs i USA i løpet av sommeren eller tidlig denne høsten, enten på Nasdaq eller New York Stock Exchange. Og prislappen ventes å komme opp i svimlende 1.350 milliarder kroner, skriver Di.se.Det er mer enn den samlede børsverdien på de amerikanske konkurrentene, Ebay og Amazon.- Det kommer trolig til å bli enda flere børsnoteringer av kinesiske selskaper i USA, sier Gunnar Påhlson, forvalter av Carnegies Kinafond.Kinas svar på Google, Baidu, er nå et av de 20 høyest verdsatte selskapene på den teknologitunge Nasdaq-børsen.