DNO-rally på rekordsterke Oslo Børs

DNO endte opp som den store vinneren på rekordsterke Oslo Børs torsdag.

Foto: DNO

Oslo Børs har lagt bak seg en solid dag. Hovedindeksen endte opp 0,7 prosent til 599,06 poeng. Det er den høyeste sluttnoteringen noen sinne. Vi minner om all time high på 600,75, satt forrige torsdag.Børsen fulgte dermed i fotsporene til børsene i Asia som ble trukket opp, blant annet av gode PMI-tall, tidligere på dagen.Så langt i år har børsen steget 9,2 prosent.Oljeprisen mot 111 dollarPrisen på Nordsjø-olje stiger 0,2 prosent til 110,81 dollar.Statoil endte uendret på 180,40 kroner.DNO-rallyTyrkias energiminister Taner Yildiz sier til Reuters at skipningen av olje fra Nord-Irak fra Tyrkia til internasjonale markeder har startet opp.DNO International steg 6,6 prosent til 22,52 kroner på Oslo Børs. Omsetningen var på hele 207 millioner kroner.REC-hopp REC Silicon kunne vise til en oppgang på 4,2 prosent til 3,38 kroner. Optimistiske toner fra Skagen-forvalter Stensrud kan bidra til oppgangen. Så langt i år har REC Silicon steget pene 39 prosent.Kvartalsresultater Også torsdag var det flere selskaper som presenterte sine tall for første kvartal.Blant disse var fiskeselskapet Salmar, som presenterte tidenes høyeste operasjonelle driftsresultat. Aksjen steg 0,5 prosent til 93 kroner. I  løpet av dagen nådde Salmar all time high på 95,50 kroner.Også øvrige lakseaksjer, som Marine Harvest, ligger på høye nivåer.Hurtigruten stiger på tallHurtigruten viste noe bedring sammenlignet med tilsvarende kvartal året før, men taper fortsatt penger.  Hurtigruten fikk et resultat etter skatt på - 110,0 millioner kroner i 1. kvartal 2014, mot - 128,5 millioner kroner i samme periode året før.Aksjen steg 1,7 prosent til 4,31 kroner.Selvaag opp på svakere tall Eiendomsselskapet Selvaag Bolig så samtidig sitt resultat sterkt barbert. Aksjen steg 0,5 prosent til 18,80 kroner.Få også med deg dagens TV-sending, hvor selskapets toppsjef Baard Schumann var gjest.BW LPG med utbyttenyheter Ellers i nyhetsbildet informerer styret i BW LPG at de har som mål å betale ut et utbytte på rundt 50 prosent av nettoresultatet etter skatt. Aksjen endte opp 1,3 prosent til 77,50 kroner.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 33,14 prosent i HRG (Hurtigruten).