Hovedindeksen på Oslo Børs endte mandag på 594,43 poeng, etter en oppgang på 0,14 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.583 millioner kroner. Oslo Børs er overmoden for korreksjon Wall Street har åpnet blandetOljeprisen opp på Libya-voldOljemarkedet preges av situasjonen i Libya, der Tripoli har sett noe av den styggeste volden siden 2011-opprøret mot Muammar Gaddafi.Norwegian-rallyNorwegian var det store unntaket, og steg 4,4 prosent til 238,70 kroner på dagens nest høyeste volum.Parat og Norwegian ble natt til mandag enige om ny tariffavtale, og konflikten i selskapet er avblåst. kansellert rundt 140 avganger denne uken Swedbank First Securities og RS Platou Markets har høynet kursmåletKjøpes opp - steg 71 prosentI andre enden spratt EMS Seven Seas opp 71,0 prosent til 4,96 kroner.Supreme Group kjøper 82,1 prosent av aksjene i EMS Seven Seas til en kurs på fem kroner per aksje, og gir samtidig et pliktig bud for å kjøpe de resterende aksjene i selskapet. intensjonsavtale om kjøp av Offshore Wind Consultants LimitedFølg Hegnar.no på Facebook her!
Hovedindeksen har dermed steget 8,3 prosent så langt i år, og 8,0 prosent den siste måneden.Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank First Securities skriver ifølge TDN Finans i en fersk rapport at ., som også er beskrivende for de toneangivende Europa-børsene.Franske CAC 40 og tyske DAX er omtrent uendret, mens britiske FTSE 100 trekker ned 0,3 prosent.Produksjonen i landet falt 300.000 fat per dag i forrige uke, til 200.000 fat per dag.Brent juli-olje handles for 110,06 dollar fatet , opp 31 cent i dagens handel. WTI-oljen stiger 87 cent til 102,89 dollar fatet.På Oslo Børs falt Statoil 0,11 prosent til 179,30 kroner.Utslagene var små blant de mest omsatte aksjene.Avtalen som er inngått sikrer ifølge Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud de kabinansatte i Danmark fortsatt fast jobb i Norwegian.- Dette er klart positivt og fjerner mye usikkerhet, skriver Carnegie-analytiker Preben Rasch-Olsen ifølge TDN Finans.Dog venter han at kansellerte flyavganger vil påvirke trafikktallene for mai negativt. Norwegian bekreftet selv mandag at selskapet har grunnet lave bestillinger.Ellers merker vi oss at Schibsted steg 1,5 prosent til 324,80 kroner, mens BW LPG trakk opp én prosent til 74,25 kroner.På de negative siden falt Opera 2,7 prosent til 68 kroner. REC trakk ned knappe prosenten til 3,25 kroner.Archer var opp tidligere i ettermiddag, men snudde etterhvert ned og falt 0,7 prosent til 8,88 kroner etter at , ifølge TDN Finans.Relativt sett falt Blom og Oslo Axess-noterte RomReal, det vil si 9,3 prosent til hhv. 13,60 og 1,36 kroner.Siem Shipping trakk ned 6,6 prosent til 60 kroner, mens Northland Resources gikk tilbake 7,2 prosent til 1,80 kroner.Nærmest fulgte biotek-duoen Navamedic og Bionor Pharma - på pluss hhv. 10,4 prosent til 13,25 kroner og 11,6 prosent til 2,79 kroner.Øystein Stray Spetalen-selskaoet Aqualis trakk opp 1,9 prosent til 2,74 kroner etter å ha tegnet en .