Det har vært en ujevn fredag på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 598,91 poeng, ned 0,03 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 850 millioner kroner.Vi minner om at all-time high på 600,75 intradag fant sted 15. mai.
Olje/StatoilDNOGolden OceanGolden Ocean-sjef Herman Billung er dagens gjest i Økonominyhetene på HegnarTV. Sendingen starter som vanlig klokken 13.30 på fredager.HurtigrutenNorthland Resources melder fredag om enighet
Positive PMI-tall fra verdens to største oljeforbrukere, USA og Kina, gir en viss støtte til oljeprisen fredag.Samtidig eskalerer situasjonen og tilbudsforstyrrelsene i Libya.Demonstranter stengte i går hovedkvarteret ved oljehavnen Brega, den eneste østlige havnen som har vært åpen gjennom det meste av tiden i de ni månedene med stand-off mellom regjeringen og opprørsgrupper.Et fat Nordsjøolje omsettes for 110,27 dollar, ned 0,08 prosent.Statoil klatrer 0,11 prosent til 180,60 kroner.DNO faller 0,09 prosent til 22,50 kroner, og er fredagens mest omsatte aksje.Tyrkias energiminister Taner Yildiz uttalte torsdag at skipninger av olje fra Nord-Irak gjennom Tyrkia til internasjonale markeder nå har startet opp.Bagdad hevder derimot at kurdiske myndigheter med dette "smugler" olje ut av Irak, og truer med rettslige skritt.Golden Ocean melder om et resultat etter skatt på 10,1 millioner dollar i 1. kvartal 2014, mot 6,8 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på fire millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 74,1 millioner dollar, sammenlignet med 54,4 millioner dollar i 1. kvartal 2013.Analytikernes forventninger lå her på 66 millioner dollar.Aksjen omsettes nå for 11,20 kroner, opp 1,82 prosent.Heidenreich Enterprise LP, CT, USA har solgt 20 millioner aksjer i Hurtigruten til en kurs på 4,25 kroner stykket. Det går frem av en børsmelding fredag.Aksjeposten ble dermed solgt for 85 millioner kroner.Meldingen understreker at Per Heidenreich ikke er en innsider i Hurtigruten.Per Heidenreich og andre familieselskaper kontrollerer nå totalt 44.310.196 aksjer, eller 10,54 prosent, av Hurtigruten.Aksjen stiger 3,25 prosent til 4,45 kroner.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 33,14 prosent i HRG (Hurtigruten).Northland Resources stiger 12,36 prosent til 2,00 kroner.Selskapet med svenske Trafikverket om veioppgraderinger mellom Kaunisvaara og Svappavaara.