Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 595,18, etter en oppgang på 0,58 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.922 millioner kroner.Wall Street venter på YellenLibya-vold støtter oljeprisenStatoil holder stengt produksjonen fra en brønnramme på Snorre B-plattformen holdes stengtSubsea 7opp på kontrakt en kontrakt av Premier Oil UK for Catcher-utviklingen i Nordsjøen. Kontrakten verdsettes til over 460 millioner dollar.Sprek laks etter tall Alle dagens tallfremleggelser finner du her sine kvartalstallFølg Hegnar.no på Facebook her!
Hovedindeksen har dermed steget 8,2 prosent hittil i år, og 7,9 prosent den siste måneden.De amerikanske børsene stiger fra start. Investorene venter på referatet fra det forrige rentemøtet i Federal Reserve for nye hint om den første renteøkningen.Sentralbanksjef Janet Yellen skal også i aksjon, med blant annet en tale på Yankee Stadium for New York University-studenter. Toneangivende Europa-børser stiger.Tyske DAX stiger 0,5 prosent, franske CAC 40 0,3 prosent, mens britiske FTSE 100 er marginalt opp.Oljeprisen får støtte av et overraskende trekk i amerikanske råoljelagre.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste i går et lagerfall på 10,3 millioner fat sist uke, mot ventet en økning på 800.000 fat.Lagertall fra amerikanske energimyndigheter (DOE) slippes klokken 16:30 norsk tid onsdag.Samtidig fortsetter volden i Libya å stikke kjepper i hjulene for oljeproduksjonen der. Eksplosjoner og skuddvekslinger ble onsdag hørt nær to militærleire i Tripoli.Brent juli-olje handles for 110,07 dollar fatet, opp 38 cent i dagens handel. Til sammenligning var prisen rundt 109,30 dollar fatet ved stengetid tirsdag.Statoil meldte tirsdag kveld at til nødvendige undersøkelser er gjennomført.Produksjonen ble ifølge Reuters stengt mandag etter oppdagelsen av en unormal utgraving av masse under brønnrammen.Snorre A og B produserer i alt 88.000 fat olje per dag, og er Norges fjerde største oljefelt, hvorav Snorre B står for rundt halvparten.Swedbank First Securities skriver at nedstengningen øker risikoen knyttet til meglerhusets resultatestimater på 17 kroner per aksje, melder nyhetsbyrået.Statoil steg 1,0 prosent til 180,40 kroner. Utslagene var beskjedne blant de mest omsatte aksjene.Subsea 7 utmerket seg positivt, og steg 3,3 prosent til 119,80 kroner etter Flere øvrige oljeserviceaksjer yppet seg også.For eksempel steg PGS 2,5 prosent til 65,75 kroner, mens Seadrill la på seg 1,3 prosent 214,90 kroner.På den positive siden finner vi også Marine Harvest og BW LPG, som begge steg 2,0 prosent - til hhv. 75 og 76,50 kroner.Meglerhus anbefaler BW LPG før en mulig endring i utbyttepolitikken på morgendagens generalforsamling.På den negative siden finner vi REC Silicon, som trakk ned 2,8 prosent til 3,24 kroner. Spotprisene på siliisum har trukket noe ned den siste uken.Ellers utmerket Yara seg mest negativt av tungvekterne, etter et fall på 1,3 prosent til 276,60 kroner.Relativt sett toppet Scottish Salmon Company vinnerlisten, med en oppgang på 9,9 prosent til 4,45 kroner etter kvartalstall..Byggma fulgte nærmest på pluss 9,0 prosent til 32,70 kroner.Wentworth Resources steg 8,1 prosent til 4,65 kroner, mens Nordic Financials og Bionor Pharma la på seg 7-8 prosent.I andre enden finner vi Noreco, som falt 5,9 prosent til 16 øre.Oslo Axess-duoen Aqua Bio Technology og NattoPharma var de eneste øvrige aksjene som falt mer enn nevnte REC Silicon.De to falt hhv. 3,7 prosent til 18 kroner og 3,6 prosent til 13,25 kroner.Vi nevner til slutt at Sevan Marine falt 1,2 prosent til 25,50 kroner etter .