Fredag skrev Finansavisen at Rema-sjef Ole Robert Reitan bruker 40 millioner kroner når han inviterer til kjempefest for sine ansatte 1. pinsedag.Ifølge DN krever Reitan 2.000 kroner i egenandel pr gjest når han samler 8.500 ansatte til kjempefest.Tidlige anslag antydet at festen kom til å koste over 40 millioner kroner, men ifølge DN skal anslagene være altfor lave, og peker på at regningen vil komme opp i det dobbelte.- Jeg ønsker ikke å kommentere hva festen koster, men det er ingen tvil om at det er en dyr fest. Ole Robert Reitan er samtidig klar på at han ønsker å feire alle ansatte, og at festen derfor er verdt hver krone, sier direktør og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum Beyer til DN.Men selv om Reitan-eide Rema 1000 inviterer, tar det ikke alle kostnadene.For hver festdeltager krever lavpriskjeden en egenandel på 2.000 kroner. Prisen er den samme enten den ansatte kommer fra Honningsvåg eller Oslo.Regningen blir ifølge DN sendt til de ansattes respektive kjøpmenn, som er selvstendig næringsdrivende. For en kjøpmann som har med seg 30 ansatte på fest, blir regningen totalt 60.000 kroner.Egenandelen vil totalt gi Rema 1000 rundt 16 millioner kroner.- Det er ikke sant at Rema tar hele regningen, slik det kan fremstå. Store deler av gildet betales av kjøpmennene, og egenandelen er svært høy til en fest å være, sier en Rema-kjøpmann på Østlandet, som ikke ønsker å stå frem med navn, til DN.Fossum Beyer bekrefter at de opererer med en flat egenandel, men vil ikke kommentere størrelsen på denne.