Oslo Børs holder seg i positivt terreng onsdag ettermiddag.Hovedindeksen står i øyeblikket i 593,88, etter en oppgang på 0,36 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 1.030 millioner kroner.Hovedindeksen har dermed steget 8,2 prosent hittil i år, og 7,9 prosent den siste måneden.Utviklingen skjer i kjølvannet av og tidligere i dag.Toneangivende Europa-børser utvikler seg blandet.Tyske DAX stiger 0,2 prosent, mens franske CAC 40 og britiske FTSE 100 er marginalt hhv. opp og ned.- Federal Reserve-medlem Charles Plosser uttalte i går at rentene i USA vil kunne settes opp tidligere enn forventet da den økonomiske utviklingen i landet nå går bedre enn ventet.- Denne uttalelsen gav negative utslag i aksjekursene på Wall Street, skrev Netfonds onsdag morgen.Oljeprisen får støtte av et overraskende trekk i amerikanske råoljelagre.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste i går et lagerfall på 10,3 millioner fat sist uke, mot ventet en økning på 800.000 fat.Lagertall fra amerikanske energimyndigheter (DOE) slippes klokken 16:30 norsk tid onsdag.Samtidig fortsetter volden i Libya å stikke kjepper i hjulene for oljeproduksjonen der. Eksplosjoner og skuddvekslinger ble onsdag hørt nær to militærleire i Tripoli.Brent juli-olje handles for 110,07 dollar fatet, opp 38 cent i dagens handel. Til sammenligning var prisen rundt 109,30 dollar fatet ved stengetid tirsdag.Statoil meldte tirsdag kveld at til nødvendige undersøkelser er gjennomført.Produksjonen ble ifølge Reuters stengt mandag etter oppdagelsen av en unormal utgraving av masse under brønnrammen.Snorre A og B produserer i alt 88.000 fat olje per dag, og er Norges fjerde største oljefelt, hvorav Snorre B står for rundt halvparten.Swedbank First Securities skriver at nedstengningen øker risikoen knyttet til meglerhusets resultatestimater på 17 kroner per aksje, melder nyhetsbyrået.Statoil stiger 0,8 prosent til 180 kroner. Utslagene er beskjedne blant de mest omsatte aksjene.Subsea 7 utmerker seg positivt, og stiger 1,9 prosent til 118,20 kroner etter På den positive siden finner vi også Marine Harvest og BW LPG, som stiger hhv. 1,8 prosent til 74,90 kroner og 1,7 prosent til 76,25 kroner.Kongsberg Automotive fortsetter oppgangen etter , og klatrer nye 1,5 prosent til 6,31 kroner.På den negative siden finner vi REC Silicon, som trekker ned 1,3 prosent til 3,29 kroner. Spotprisene på siliisum har trukket noe ned den siste uken.Yara og Norsk Hydro faller begge rundt 0,4 prosent - til hhv. 278.80 og 31,92 kroner.Relativt sett topper Scottish Salmon Company vinnerlisten, med en oppgang på 9,9 prosent til 4,45 kroner etter kvartalstall..Nordic Financials følger nærmest på pluss 7,4 prosent til 10,20 kroner, mens Bionor Pharma legger på seg 7,1 prosent til 3,17 kroner.I andre enden finner vi Oslo Axess-noterte Transeuro, som faller 11,1 prosent til åtte øre.Noreco trekker ned 5,9 prosent til 16 øre.Et fall på 3,6 prosent til 13,25 kroner er nok til å gjøre Oslo Axess-noterte NattoPharma til dagens tredje største relative taper.Sevan Marine faller 1,2 prosent til 25,50 kroner etter .