Sitter på aksjer verdt 180 mill.: - Kona får ny sykkel

I går gjestet børsklare Zalaris og CEO Hans-Peter Mellerud HegnarTV.

Lønns- og personalsystemer har blitt god butikk for Zalaris, som nå søker børsnotering.I gårsdagens sending av HegnarTV forteller CEO og gründer, Hans-Peter Mellerud, hvorfor han mener selskapet er klar for børs.- Jeg er ikke noen aktiv trader på børsen selv, men børsen består av mye olje og energi, offshore og shipping, så vi mener det bør være stor interesse for et selskap med langsiktig reccuring revenue, langsiktige kontrakter med store bluechip-selskaper som har et hovedkvarter i Norge.- Du sier du ikke er en trader, men du har endel aksjer i selskapet?- Det har jeg heldigvis. Jeg har vært heldig der, humrer Mellerud.- Heldig ja, du gründet selskapet. Hvor stor eierandel har du?- Jeg eier ca. 25,5 prosent, svarer Mellerud, før den tidligere Accenture-partneren forteller hvordan et entrepreneurship-studie i USA gav han blod på tann, og et ønske om å starte for seg selv.Sitter på aksjer verdt 170-180 mill. Zalaris har ikke ønsket å kommentere børsverdien, men anslag fra Finansavisen viser at selskapet kan være verdt 650 millioner kroner.Det har avisen regnet seg frem til med å bruke de samme multiplene som for konkurrenten Visma.- Hvis vi sammenligner litt mer, så tilsier vel prisingen av Visma overført til dere at du sitter med aksjer for 170-180 millioner kroner. Tenker du på det?- Det er jo helt umulig å ikke tenke på det når man leser om det, men det har ikke vært noen motivasjon for meg med å drive med det her. Og det vil når dagen er slutt, være spennende å når dagen er slutt hva kursen på første noteringsdag vil bli. Det er vanskelig å si annet enn at selvsagt så er det nesten overveldende, sier Mellerud.- Har du noe ønskeliste over hva du skal bruke penger til?- Nei det har jeg ikke, det har jeg heller ikke brukt mye tid på…- Kanskje konen din har det, kommer det raskt fra sidelinjen.- Det kan være, men som jeg har sagt hun kommer nok til å få en ny sykkel, sier Mellerud lurt.SE HELE INTERVJUET MED ZALARIS-SJEFEN HER!