Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,46 prosent før den sluttet på 601,82 poeng, hvilket er den høyeste sluttnoteringen noensinne.Det ble omsatt aksjer for 2,5 milliarder kroner.I løpet av den siste måneden har Oslo Børs lagt på seg 7,25 prosent mens hovedindeksen er opp 9,65 prosent hittil i år.
Positive PMI-tall fra verdens to største oljeforbrukere, USA og Kina, gir en viss støtte til oljeprisen fredag.Samtidig eskalerer situasjonen og tilbudsforstyrrelsene i Libya.Demonstranter stengte i går hovedkvarteret ved oljehavnen Brega, den eneste østlige havnen som har vært åpen gjennom det meste av tiden i de ni månedene med stand-off mellom regjeringen og opprørsgrupper.Et fat Nordsjøolje omsettes for 110,40 dollar, opp 0,04 prosent.Statoil klatret 0,44 prosent til 181,20 kroner.Golden Ocean meldte om et resultat etter skatt på 10,1 millioner dollar i 1. kvartal 2014, mot 6,8 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på fire millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 74,1 millioner dollar, sammenlignet med 54,4 millioner dollar i 1. kvartal 2013.Analytikernes forventninger lå her på 66 millioner dollar.Aksjen sluttet på 11,23 kroner, opp 2,09 prosent.DNO la på seg 0,04 prosent til 22,53 kroner.Tyrkias energiminister Taner Yildiz uttalte torsdag at skipninger av olje fra Nord-Irak gjennom Tyrkia til internasjonale markeder nå har startet opp.Bagdad hevder derimot at kurdiske myndigheter med dette "smugler" olje ut av Irak, og truer med rettslige skritt.Heidenreich Enterprise LP, CT, USA har solgt 20 millioner aksjer i Hurtigruten til en kurs på 4,25 kroner stykket, tilsvarende 85 millioner kroner.Børsmeldingen understreker at Per Heidenreich ikke er en innsider i Hurtigruten.Per Heidenreich og andre familieselskaper kontrollerer nå totalt 44.310.196 aksjer, eller 10,54 prosent, av Hurtigruten.Aksjen endte uforandret på 4,31 kroner.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 33,14 prosent i HRG (Hurtigruten).Northland Resources kunne vise til en kursoppgang på 8,43 prosent før aksjen sluttet på 1,93 kroner.Selskapet med svenske Trafikverket om veioppgraderinger mellom Kaunisvaara og Svappavaara.