Fra Zürich har Petter J. Fjellstad forvaltet Grand Haven Capital sammen med amerikaneren Gregory L. Kenausis siden 2006.Finansavisen kan i dag fortelle at hedgefondet hans fikk en avkastning på imponerende 108,2 prosent i 2013. Ifølge HedgeNordic var det ingen andre nordiske forvaltere som leverte bedre avkastning.– Mange av selskapene som eksploderte ut av blokken i fjor hadde vi eid i flere år. Trikset er å sitte selv om kursen begynner å gå, sier Fjellstad til Finansavisen.Porteføljen består av små og mellomstore selskaper i Nord-Europa, og 8-10 kjerneinvesteringer utgjør to tredjedeler av forvaltningskapitalen.– Alle er nervøse hele tiden, det er jeg også, men man må ikke tro at det er mulig å «time» markedet. Vi ser etter aksjer som har falt mye, og hvor vi tror det er mulig å gjenvinne verdiene. Deretter sitter vi i snitt på postene i to-tre år, avslutter Fjellstad.Hele intervjuet finner du i mandagens utgave av Finansavisen.