- Jeg tror USA kommer til å gå inn i en dyp finansiell krise de neste årene grunnet mistillit til dollaren, fortsatt trykking av penger og en uhåndterbar stor gjeldsbyrde, sier den Kina-bosatte forvalteren Chris Rynning i Origo Partners til Finansavisen tirsdag.Han forteller at en mulig kredittboble i Kina diskuteres mye i markedene.Denne frykten mener han imidlertid er overdrevet og at markedet etterhvert vil rette fokuset på det virkelige store problemet i verdensøkonomien - nemlig USAs gjeld og landets pengepolitikk.- Jeg tror det deles litt i det stille av mange sentralbank-analytikere og hedge fond-forvaltere i USA, London og Beijing. Det er også delvis på grunn av dette at Bitcoin og andre “tulle”-aktiva blir mer populære; investorer leter etter alternativer, sier han.Forvalteren beskytter nå sine egne investeringer ved å flytte aktiva ut av dollar. Han mener euro er et bedre alternativ, men helst burde man være eksponert mot renminbi og gull, mener han.
«Run on the dollar»
Forvalteren mener at en slags «mini-run» på dollaren allerede er i gang, og at dette vil fortsterke seg i tiden fremover. Når krisen er et faktum, tror han at den amerikanske sentralbanken vil få et mandat til å bruke seddelpressen for å tvinge statsrentene ned.- Dersom det trekkes penger ut av dollar, vil det kunne skape en sterk reell inflasjon i USA. En inflasjon som kan kun møtes ved å trykke mer penger, noe som vil kunne dramatisk forverre situasjonen. Dette vil kunne skape et «run on the dollar», sier Rynning.