Wall Street flørter med nye rekorder

Børsene i New York har igjen ferten av all-time high, men høydeskrekken er ikke til å ta og føle på.

AP Photo

De amerikanske børsene steg forsiktig også torsdag.Dow Jones steg 0,06 prosent til 16.543,08, Nasdaq 0,55 prosent til 4.154,34, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,24 prosent til 1.892,49.Sistnevnte sluttet dermed innenfor to poeng unna sin høyeste sluttnotering noensinne."Fryktindeksen" VIX (CBOE) sluttet på 11,98. Bare én gang tidligere i år har indeksen sluttet lavere.To aksjer steg for hver som falt på NYSE, der 577 millioner aksjer ble omsatt for over 2,7 milliarder dollar.WTI juli-olje falt 33 cent til 103,74 dollar fatet, mens gull for juni-levering steg 6,90 dollar til 1.295 dollar per unse.Blandet makroball Investorene måtte fordøye en blandet porsjon makrotall.PMI-tallene for industrien kom inn på den sterke siden i april. Boligsalget steg mindre enn ventet , mens antall førstegangssøkere om ledighetstrygd (jobless claims) steg mer enn ventet .Ledende indikatorer steg akkurat som ventet i april.Markedet kunne derimot glede seg over at PMI-tall fra Kina klatret til sitt høyeste på fem måneder.- Dagens makrotall ble trolig overskygget av de forsiktige kommentarene fra Fed i går, om at de vil holde rentene lavere lenger, sier Mike Serio, Denver-basert investeringsdirektør i Wells Fargo Private Bank til CNBC.- Fortsetter vi å få jobless claims som i dag, samtidig som null inflasjon i sysselsettings-kostnader, kan vi bare glemme at Fed hever renten med det første, legger han til.Sprek Kina-debutant Blant Dow-komponentene viste Nike vei, med en oppgang på 0,9 prosent. Nytte- og helsesektorene viste vei i S&P 500, mens inntektsuavhengig konsum og energi trakk ned.Hewlett-Packard trakk ned 2,3 prosent etter å ha lagt frem kvartalstall som ventet.Den kinesiske varekjeden JD.com steg 10 prosent i sin debut på Nasdaq, mens Best Buy la på seg 3,4 prosent etter å lagt frem bedre kvartalstall enn ventet.Hess avanserte 1,1 prosent etter at Marathon Petroleum meddelte markedet at selskapet vil betale rundt 2,87 milliarder dollar for olje- og gassprodusentens detaljhandelsvirksomhet.Følg Hegnar.no på Facebook her!