– Markedet sitter helt klart og venter på en korreksjon, og det gjør vi også, sier aksjemegler Petter Lahlum i DNB til Finansavisen.Han synes imidlertid det er vanskelig å se for seg noen stor smell i nærmeste fremtid.– Rentene er fremdeles lave, og vi ser at investorene ser etter alternativavkastning i aksjemarkedet og i high yield.
– Spesiell måned– God timing nå
DNB-megleren trekker ifølge avisen frem flyselskapet Norwegian som beste kjøp før ferien. Selskapet rapporterer trafikktall for juni den 7. juli, og det er forventet at disse vil være langt hyggeligere lesning enn mai-tallene var. DNB forventer et yield-fall på 7 prosent, langt bedre enn nedgangen på 22 prosent i mai.– Mai måned var spesiell. Streikefaren som hang ved selskapet gjorde store utslag på billettbestillingene, sier Lahlum til Finansavisen.DNB tror at yielden vil utvikle seg flatt fra nyttår, og ser derfor også en oppside i aksjen på lengre sikt.– Med den forventede bedringen i yielden i tallene som kommer i juli, og en forventet utflating på lengre sikt, tror jeg timingen er god for å kjøpe Norwegian nå, sier Lahlum til avisen.Aksjen handles nå for 209 kroner, og har steget 11,4 prosent siden nyttår. Så langt i juni er Norwegian-kursen ned 15,7 prosent.