Oslo Børs stiger fredag, men utslagene er ikke all verden for hovedindeksen. Siste notering er 617,82, opp 0,2 prosent.Utviklingen skjer i kjølvannet av ettorsdag, samt tidligere i dag.En av triggerne har vært uttalelser fra James Bullard, sjefen for Federal Reserve Bank i St. Louis, om at rentene kan bli satt opp raskere enn ventet.- Det er en betimelig advarsel om at tidspunktet for Fed til å heve rentene nærmer seg, sier direktør Stephen Halmarick i Sydney-baserte First State Global Asset Management til Bloomberg.Oljeprisen trarkk noe ned på avtagende Irak-bekymringer, men er litt opp nå.Brent august-olje stiger 0,1 prosent til 113,35 dollar fatet.På Oslo Børs stiger Statoil 1,0 prosent til 190,60 kroner. I dag ble det kjent at selskapet har .Songa Offshore utmerker seg med en oppgang på 10 prosent til 2,76 kroner.Selskapet har 3 og 4 på 90 millioner dollar per rigg før levering og 550 millioner dollar per rigg etter levering.Samtidig utsettes gjennomføringen av Songa Venus/Songa Mercur-salget til slutten av juli.Kongsberg Automotive melder om en syv-årig OEM-kontrakt for levering av manuelle og automatiske girsystemer til en stor europeisk produsent. Kontrakten er på 119 millioner euro, tilsvarende rundt 993 millioner kroner.Aksjen spretter opp 4,1 prosent til 7,19 kroner.Opera Software topper volumlisten etter en . Emisjonen ble gjort til kurs 80 kroner, men aksjen nøyer seg med å falle 2,3 prosent til 81,45 kroner.Bare én aksje stiger mer enn Songa så langt. Oslo Axess-noterte NattoPharma spretter opp 23,9 prosent til 17,10 kroner etter at Walgreens, en av to ledende apotekkjeder i USA, lanserer to kalsiumtilskudd som inneholder NattoPharmas MenaQ7.I en børsmelding beskriver NattoPharma-ledelsen dette som .Aqualis er opp 4,8 prosent til 4,13 kroner etter å ha .I tillegg vil det Spetalen-dominerte selskapet utstede et obligasjonslån på 400 millioner kroner .Nordic Mining meldte i dag at det tilknyttede selskapet Keliber Oy i Finland har hentet inn rundt 18,5 millioner kroner gjennom en emisjon. Nordic Mining deltok ikke i emisjonen og har dermed blitt noe utvannet.NOM-aksjen spretter opp 5,8 prosent til 110 kroner.