Netfonds og Roger Berntsen tror Oslo Børs vil trosse nedgangen i utlandet fredag.Flesteparten av de asiatiske børsene trakk seg tilbake fredag.Oljeprisen.Rentesnakk senket Wall Street.Nervøs avslutning på Oslo Børs. en korreksjonDette skjer i dag.Makro, utenlandsMakro, Norge (SSB)
- Vi tror Oslo børs åpner opp 0,14 prosent i dag. Det har ikke skjedd de helt store endringene for finansmarkedene det siste døgnet, noe som vil prege åpningshandelen på de europeiske børsene i dag. De amerikanske børsene falt noe tilbake torsdag, men endte likevel høyere enn da Europa stengte i går. I Asia endte indeksene også noe ned fredag, skriver Netfonds fredag morgen. I Tokyo faller Nikkei 1,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen trekker ned 0,8 prosent.I Hong Kong går Hang Seng tilbake 0,2 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 i Shanghai står i minus 0,1 prosent. Shanghai Composite-indeksen er ned 0,3 prosent.I Seoul faller Kospi-indeksen 0,3 prosent, det samme gjør Straits Times i Singapore. Sydney-børsen gikk tilbake 0,4 prosent.Skagen-favoritten Samsung Electronics tynger med å falle over én prosent i Seoul, etter å ha varslet om tøffere tider for smarttelefon-salget tidligere i uken.Oracle Corp. Japan faller rundt 6 prosent etter å lagt frem et svakere driftsresultat enn ventet. Et fat nordsjøolje omsettes fredag morgen for 113,02 dollar, ned 0,17 prosent i dagens handel. Dow Jones falt 0,13 prosent til 16.846,13, Nasdaq marginale 0,02 prosent til 4.379,05, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,12 prosent til 1.957,22.Nedgangen henger sammen med at privat forbruk i USA steg mindre enn ventet i 2. kvartal, noe som peker mot en nedjustering av BNP i 2. kvartal.Samtidig kom James Bullard, sjefen for Federal Reserve Bank i St. Louis, med uttalelser om at rentene kan bli satt opp raskere enn ventet.- Jeg synes ikke dagens tall var så urovekkende, annet enn i sammenheng med at investorer ser etter en grunn til å selge, sier sjefstrateg Mark Luschini hos Janney Montgomery Scott til CNBC. Samtidig som tordenværet kom sigende inn over Oslo smalt hovedindeksen ned 0,5 prosent, men den den hentet seg inn igjen mellom tordenbygene og sluttet ned 0,29 prosent til 616,48.Investorene er urolige og ifølge analysesjef i Nordic Securities venter absolutt alle han har snakket med på , skriver Finansavisen i dag.15 av de 25 selskapene som inngår i OBX-indeksen fallt, med Aker Solutions ned 0,85 prosent og REC Solar ned 1,6 prosent til 96,5 kroner. Børsprofilene Funcom og Subsea 7 skal i aksjon, mens vi får nye signaler om norske boligpriser og ledighet.Japan: Ledighetstall, maiJapan: KPI, maiJapan: Detaljhandel, maiKina: Industriprofitt, maiTyskland: Delstats KPI, juniFrankrike (08:45): BNP endelig, 1. kvartalFrankrike (08:45): PPI, maiSpania (09:00): Detaljhandel, maiSverige (09:30): Detaljhandel, maiSverige (09:30): Handelsbalanse, maiStorbritannia (10:30): BNP endelig, 1. kvartalØMU (11:00): Økonomisk tillit, juniTyskland (14:00): KPI foreløpig, juniUSA (15:55): Michigan tillit endelig, juniIgangsattillatelser boliger, aprilPrisindeks for nye eneboliger, 1. kvartal 2014Vareproduksjon i industri og bergverksdrift, 2013Samferdsel i kommuner og fylkeskommuner, 2013Kollektivtransport, 2013Avfallsregnskapet, 2012Vi merker oss også at NAV slipper sine ledighetstall for juni. Alle tall offentliggjøres klokken 10:00.