Dagens eurokurs på 8,34 og dollarkurs på 6,13 er de svakeste nivåene for kronen siden februar.Fremover vil det snu, tror DNB Markets. I en oversikt fra valutaanalytikerne Camilla Viland og Magne Østnor, ventes kronestyrking mot nær sagt det som finnes av valutaer i tiden fremover, skriver Finansavisen.
Billigere augustferieAllerede om en måned bør kursen ligge rundt 8,20 mot euro, og dette fortsetter forsiktig til 8,10 på ett års sikt, tror DNB Markets. Mot dollar er utslagene langt svakere, men allerede i sommer kan dollar tippe kortvarig under 6 kroner.Mye kan gi styrking- Vi ble overrasket over hvor mye Norges Bank nedjusterte, og tror mange forhold kan få kronen til å styrke seg fremover, sier hun.Les hele saken i helgens Finanavisen!
Viland og Østnor mener det fortsatt mangler noe før kronesentimentet er tilbake til normalt nivå.Selv med svake vekstutsikter i Norge og tegn til bedring i eurosonen, vil norsk vekst være sterkest av de to. Når det varslede tidspunktet for første norske renteheving nærmer seg, er det ifølge Finansavisen trolig minst to år til Den europeiske sentralbanken (ESB) tør heve sin rente.- Selv om Norges Bank nylig skjøv ut første heving i sin prognose, har ikke vi endret vår prognose. Svekkelsen av kronen forrige uke var helt klart et signal av Norges Banks nye signaler, sier Viland til Finansavisen.