Oslo Børs steg forsiktig fredag. Sluttnoteringen for hovedindeksen ble 617,35, opp 0,1 prosent.Utviklingen skjedde i kjølvannet av ettorsdag, samt tidligere i dag.Så langt i år har børsen steget 12,5 prosent. I løpet av uken var nedturen på 1,9 prosent, det første ukentlige fallet siden aprilOljeprisen trakk noe ned på avtagende Irak-bekymringer, men er litt opp nå.Brent august-olje stiger 0,1 prosent til 113,34 dollar fatet.På Oslo Børs steg Statoil 0,7 prosent til 190 kroner. . Kursmålet er hevet  fra 190 til 220 kroner, blant annet etter at meglerhuset har tatt opp sine oljeprisanslag.I dag ble det kjent at selskapet har .Songa Offshore utmerket seg med en oppgang på 10,8 prosent til 2,78 kroner.Selskapet har 3 og 4 på 90 millioner dollar per rigg før levering og 550 millioner dollar per rigg etter levering.Samtidig utsettes gjennomføringen av Songa Venus/Songa Mercur-salget til slutten av juli.DNO-aksjen endte opp 6,4 prosent til 22,64 kroner i tung handel. DNO lå på tredje plass på omsetningsoversikten med 266millioner kroner.Bakgrunnen for oppgangen er at Kongsberg Automotive melder om en syv-årig OEM-kontrakt for levering av manuelle og automatiske girsystemer til en stor europeisk produsent. Kontrakten er på 119 millioner euro, tilsvarende rundt 993 millioner kroner.Aksjen spratt opp 4,2 prosent til 7,20 kroner.Opera Software toppet volumlisten etter en . Emisjonen ble gjort til kurs 80 kroner, men aksjen nøyde seg med å falle 2,5 prosent til 81,35 kroner.Oslo Axess-noterte NattoPharma steg 15,2 prosent til 15,90 kroner etter at Walgreens, en av to ledende apotekkjeder i USA, lanserer to kalsiumtilskudd som inneholder NattoPharmas MenaQ7.I en børsmelding beskriver NattoPharma-ledelsen dette som .