Ifølge statistikk fra New York-børsen er det 5,4 millioner aksjer til en verdi av rundt én milliard kroner, som nå er utlånt til shorthandel i Statoil-aksjen, skriver Finansavisen.
Dette er en oppgang fra 4,1 millioner aksjer to uker tidligere, og 2,6 millioner aksjer for én måned siden. Investorer som handler short spekulerer som kjent i kursnedgang.- Ja, helt klart. Aksjekursen har steget vesentlig mer enn mange trodde, samt mye raskere også. Selv om oljeprisen er stigende på urolighetene i Irak, så fremstår aksjen som dyr, sier aksjestrateg Erik Fosland i Nordea Bank til Finansavisen.Les hele saken i torsdagens utgave av Finansavisen!
Ettersom den gjennomsnittlige dagsomsetningen er på 1,3 millioner aksjer i New York, tilsvarer shorthandelen børsomsetningen i aksjen i fire dager, skriver Finansavisen.Statoil-aksjen har i år steget kraftig som en følge av mer fokus på lønnsomhet foran produksjonsvekst. I tillegg har oljeselskapet lokket til seg investorer med økte utbytter og varsel om tilbakekjøp av aksjer.I den seneste ukene har aksjekursen fått et ytterligere løft som en følge av prisoppgang på olje på grunn av uroen i Irak.- Er det høydeskrekk i Statoil-aksjen nå?