- Fra styrets side er vi svært fornøyd med hans innsats. Aarskog har brakt selskapet opp i en verdensledende posisjon. Vi ser det som uhyre viktig at ledelsen har sammenfallende interesser med aksjonærene, og får en gevinst når det skapes økte verdier for aksjonærene, sier styreleder i Marine Harvest, Ole-Eirik Lerøy til Finansavisen.Gjennom opsjonsprogrammet for ledergruppen i Marine Harvest sitter toppsjef Alf-Helge Aarskog på en stor, urealisert opsjonsgevinst. Det kan gi grunn til å smile, i hvert fall halvveis.Da styret vedtok opsjonsprogrammet i fjor, ble utdelingstidspunktene strukket tilbake i tid med henholdsvis 6 og 18 måneder, perioder hvor aksjekursen var betydelig lavere.
Resultatet er at den urealiserte gevinsten på opsjonene til Aarskog for 2012 og 2013 beløper seg til rundt 42 millioner kroner, basert på aksjekursen i går formiddag. Det viser utregninger Finansavisen har gjort.– Dette er et tak som er satt for at det ikke skal være en ubegrenset oppside på opsjonene, sier Lerøy.LES HELE SAKEN I ONSDAGENS UTGAVE AV FINANSAVISEN.
Men Aarskog stanger hodet i gevinsttaket. Selskapet har satt et tak på to ganger fast årslønn for opsjonsgevinst pr. årgang. Ifølge årsrapporten for 2013 gir det et totalt gevinsttak på rundt 20 millioner kroner for opsjonene gitt i 2012 og 2013.