Etter 40 minutters handel peker pilene oppover på Oslo Børs.Siste notering for hovedindeksen er 619,25, opp 0,46 prosent. forsiktig fall på Wall Street røde børser i AsiaRentesnakk boret tørt utenfor FærøyeneSonga i sigetUtslagene er generelt små blant de mest omsatte aksjene, men Songa Offshore utmerker seg positivt med en oppgang på 11,5 prosent til 2,81 kroner.Selskapet har sikret seg finansiering av Cat D-nybyggene 3 og 4 på 90 millioner dollar per rigg før levering og 550 millioner dollar per rigg etter levering. emisjon på 800 millioner kronerNattoPharma-gjennombruddOslo Axess-noterte NattoPharma spretter opp 19,6 prosent til 16,50 kroner etter at Walgreens, en av to ledende apotekkjeder i USA, lanserer to kalsiumtilskudd som inneholder NattoPharmas MenaQ7.I en børsmelding beskriver NattoPharma-ledelsen dette som et strategisk gjennombrudd. gjennomført kjøpet av et britisk konsulentselskap for finansiering av Weifa-oppkjøpet Følg Hegnar.no på Facebook her!
Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 364 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et i går, og tidligere i dag.En av triggerne har vært uttalelser fra James Bullard, sjefen for Federal Reserve Bank i St. Louis, om at rentene kan bli satt opp raskere enn ventet.- Det er en betimelig advarsel om at tidspunktet for Fed til å heve rentene nærmer seg, sier direktør Stephen Halmarick i Sydney-baserte First State Global Asset Management til Bloomberg.Yenen har vært på offensiven mot dollar etter at japanske konsumpriser i mai viste den høyeste veksttakten på 32 år. Samtidig er ledigheten i landet den laveste på 17 år.Toneangivende Europa-børser stiger marginalt.Britiske FTSE, tyske DAX og franske CAC 40 er alle opp rundt 0,1 prosent.Oljeprisen trekker noe ned på avtagende Irak-bekymringer. Brent august-olje faller 0,1 prosent til 113,12 dollar fatet, mens WTI-oljen går tilbake 0,1 prosent til 105,71 dollar fatet.På Oslo Børs stiger Statoil 0,9 prosent til 190,40 kroner etter å ha .Samtidig utsettes gjennomføringen av Songa Venus/Songa Mercur-salget til slutten av juli.Vi merker oss ellers at Norwegian trekker opp 1,5 prosent til 203,50 kroner, mens Avance Gas legger på seg 2,4 prosent til 152,50 kroner.Opera Software topper volumlisten etter en . Emisjonen ble gjort til kurs 80 kroner, men aksjen nøyer seg med å falle 2,0 prosent til 81,75 kroner.Marine Harvest faller 0,8 prosent til 82,50 kroner.Bare én aksje stiger mer enn Songa så langt. Vi tar med at børsnykommeren Zalaris legger på seg 11,1 prosent, mens Aqualis er opp 4,8 prosent til 4,13 kroner etter å ha .I tillegg vil det Spetalen-dominerte selskapet utstede et obligasjonslån på 400 millioner kroner .I andre enden er utslagene heller beskjedne.Oljeduoen Noreco og Petrolia faller hhv. 6,3 prosent til 15 øre og 5,3 prosent til 10,65 kroner.Q-Free og Biotec Pharmacon trekker ned 3,5-3,8 prosent.