Hovedindeksen på Oslo Børs gikk på en smell onsdag, og endte ned 1,46 prosent på 618,25.Indeksen var nede i 612,18 på det laveste i dag, men hentet seg inn den siste halvannen timen. Wall Street har åpnet nervøst amerikansk BNP skuffet på nedsiden Samtidig falt ordreinngangenIrak skremmer investoreneFrykten for en eskalering av situasjonen i Irak preger markedene, og investorer flykter til sikre havner som tyske statsobligasjoner.- Situasjonen i Irak skremmer investorene, og risikoen for eskalering øker hvis USA bestemmer seg for å intervenere. Det var dette som trigget salgsrushet den siste timen på Wall Street i går, sier forvalter Arnaud Scarpaci i Montaigne Capital til Reuters.Aker Solutions-smellBlant tungvekterne utmerket Aker Solutions seg mest på den negative siden.Aksjen falt 5,5 prosent til 106,40 kroner etter at Total har terminert en kontrakt for «Skandi Aker» i Angola, og var faktisk nede i 102,10 kroner på det laveste i dag. problemene med fartøyet nå er løst DNB Markets opprettholder sin salgsanbefalingTungt i oljeservice og NorwegianOlje og oljeservice gikk generelt tungt, og Seadrill trakk ned 2,2 prosent til 240,50 kroner på dagens nest høyeste volum. Danske Bank Markets har nå fått høydeskrekk, og nedgradert aksjen til salg. høynet kursmåletDanske-analytiker Martin Stenshall gjentok i dag sin salgsanbefaling på aksjen, og kuttet kursmålet fra 160 til 140 kroner. Han ser dermed en nedside på drøye 30 prosent.Opera, Höegh LNG motstrømsDet store lyspunktet blant tungvekterne var Opera Software, som steg 5,9 prosent til 78,10 kroner.Samme Stenshall ser der en oppside på over 40 prosent.I tillegg ser også Morgan Stanley og DNB Markets ifølge TDN Finans kjøpet av Adcolony som innvannende for selskapet.Disse falt og steg mestOg selv om Aker Solutions gikk på en smell steg Kjell Inge Røkkes Aker ASA 0,2 prosent til 242 kroner.Følg Hegnar.no på Facebook her!
Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.283 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed opp 12,6 prosent hittil i år, og 2,7 prosent den siste måneden., etter at nok en gang. for mai overraskende.Toneangivende Europa-børser ser også rødt, og har trenden har forsterket seg utover ettermiddagen.Britiske FTSE 100 falt 0,8 prosent, tyske DAX 0,7 prosent, mens franske CAC 40 går tilbake 1,3prosent.USAs utenriksminister John Kerry oppfordrer ledere i irakisk Kurdistan og stå ved Bagdads side i kampen mot de militante sunni-muslimene som truer med å oppløse landet.Irak-situasjonen er naturligvis i fokus også i oljemarkedet, selv om lagerbyggingen i USA trekker i motsatt retning.Råoljelagrene viste ifølge tall fra American Petroleum Institute (API) en oppgang på fire millioner fat, mot ventet et fall på 1,6 millioner fat.- Risikoen for å miste litt Irak-produksjon er ikke null, men veldig lav, 5-10 prosent tror jeg. Men halerisikoen vil holde oljeprisen oppe enn så lenge. Derfor tror jeg Brent-oljen holder seg over 110 dollar akkurat nå, sier senior olje- og råvareanalytiker Carsten Fritsch i Commerzbank til Reuters.Brent august-olje faller 0,9 prosent til 113,47 dollar. Til sammenligning lå prisen rundt 114,60 dollar fatet ved børsens stengetid tirsdag.På Oslo Børs falt Statoil 2,6 prosent til 189,80 kroner, mens Irak-eksponerte DNO endte ned 2,6 prosent til 21,32 kroner.Den gjenværende kontraktsverdien er 150 millioner dollar, og går ut av ordrebeholdningen.Totalt var kontrakten på 250 millioner dollar.Kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani sier til TDN Finans at .- Dette er naturligvis veldig negativt. Total velger å kansellere kontrakten fordi det er dårlig drift på båten. Dette er et prosjekt markedet har fulgt nøye med på fordi det var en årsakene til at marginene skulle ta seg opp i 2015, sier Handelsbanken-analytiker Daniel Råvik til nyhetsbyrået..Subsea 7 falt 2,2 prosent til 119,50 kroner, selv etter at Credit Suisse ifølge TDN Finans .Utenfor oljesektoren tar vi med at REC Solar trakk ned 4,8 prosent til 98,05 kroner, mens Norwegian gikk tilbake 3,6 prosent til 204,80 kroner.Det fremgår av oppdateringer fra meglerhusene.Morgan Stanley mener kjøpet av Adcolony gir sterke synergier til annonse- og mobilnettleser-områdene. Meglerhuset regner en rundt 13 prosent innvanning til sitt anslag på resultat pr aksje i 2015.Gassfrakt-aksjer er i skuddet for tiden, og Höegh LNG spratt i dag opp 5,7 prosent til 74,25 kroner.I toppen av vinnerlisten finner vi Wilson, som steg 12,8 prosent til 14,15 kroner. Nærstående av styremedlem Eivind Eidesvik har i dag økt sin beholdning.Bare Oslo Axess-noterte CellCura steg mer, og trakk nærmere bestemt opp 14,3 prosent til 2,40 kroner.Vi tar også med at Northland Resources klatret 4,7 prosent til 1,57 kroner.I andre enden var det noen få aksjer som matchet nedturen Aker Solutions gikk på.Oslo Axess-noterte Nordic Mining falt aller mest med sine 10,9 prosent til 1,04 kroner.Vi tar også med Blom, som gikk tilbake 7,9 prosent til 14 kroner.