Bank for International Settlements (BIS), den sveitsiske finansinstitusjonen som fungerer som en motpart til nasjonale sentralbanker, erklærer at aksjemarkedene for tiden befinner seg i en «euforisk» tilstand, skrivermandag.I den som BIS offentliggjorde søndag oppfordres nasjonale sentralbanker globalt til å igangsette innstramming av rentepolitikken, nå mens økonomiene vokser, fremfor å vente på en ny resesjon hvor det vil bli for sent.Ordene burde skremme en og annen da de kommer fra økonomer hvis jobb nettopp er å overvåke evnen til sentralbanker i å svare på økonomiske forhold.Ifølge økonomene vil verdens sentralbanker, grunnet at renten har blitt satt til nivåer tilsvarende null mange land, stå uten våpen dersom verdensøkonomien skulle bli truffet av ytterligere en krise.«Og krisen ser ut til å skulle kunne komme hvilken som helst dag siden aksjer når stadige toppunkter» skriver Business Insider og viser til at amerikanske aksjer ikke har opplevd noen større korreksjoner på over 2 år.«Kom deg ut nå. For Federal Reserve vil ikke være i stand til å redde aksjene med mer likviditet dersom markedene skulle begynne på et sekulært fall», skrives det avslutningsvis i artikkelen.Tidligere i dag skrev Hegnar.no at forvalter Stig Myrseth mener en i praksis er under oppseiling.