De amerikanske indeksene åpnersvakt opp mandag, i påvente av nyheter som kan gjøre det lettere for markedet å vite om de skal kjøpe eller selge mer.I skrivende stund S&P og Nasdaq opp henholdsvis 0,2 og 0,4 prosent, mens Dow Jones er ned 0,2 prosent. Førhandelsindeksene pekte mot en sidelengs åpning. Dersom indeksene står seg ut dagen vil investorer kunne legge bak seg den beste andrekvartalsoppgangen siden 2009.- Aksjer er på vei mot deres femte måned på rad med oppgang samtidig som investorer fortsetter å trekke på skuldrene når det gjelder bekymringene som verserer i markedet, sier leder for investeringsavdelingen i Interactive Investors i London til MarketWatch, og fortsetter.- Men, dagens høye nivåer skaper bekymring om at globale sentralbanker skaper risiko ved å forfølge altfor stimulativ pengepolitikk.Investeringsleder i Alliance Trust sier samtidig til Bloomberg at «det er en smule nervøsitet relatert til verdsettelsene av aksjer» og at «folk egentlig ikke er helt sikre på hvor markedet skal akkurat nå».Klokken 15.45 kommer Chicago PMI for juni, samtidig som boligsalgstall for mai kommer klokken 16.00. Deretter vil Dallas Fed-indeks for junimåned komme en halvtime etter.Se vårfor hvilke tall markedene venter seg.