Oslo Børs åpnet fredagens handel i pluss.Etter 35 minutters handel stod hovedindeksen i 610,00, etter en oppgang på 0,53 prosent.Siden den gang har børsen falt noe tilbake, og ved lunsjtider står hovedindeksen i 609,16, opp 0,38 prosent.Utviklingen skjer etter at både
og fikk seg en støkk.Bakgrunnen var at hovedaksjonæren Espirito Santo Financial Group i den portugisiske storbanken Banco Espirito Santo stanset handelen i sine aksjer og obligasjoner, og viste til «betydelige vanskeligheter» hos morselskapet ESI.- Den positive holdningen til risiko som vi har sett i markedene i det siste, var en «accident waiting to happen», sa økonomi- og strategidirektør Chris Green hos Auckland-baserte First NZ Capital til Bloomberg.- Portugal-situasjonen er ingen tilstrekkelig indikator for å fremprovosere en signifikant revurdering, men det er et skudd for baugen. Den belyser risikoen iboende i eurosonens sårbarheter, la han til.Oljeprisen viser en nedadgående kurve fredag.Brent august-olje handles for 108,25 dollar fatet, ned 0,39 prosent i dagens handel.På Oslo Børs stiger Statoil 0,54 prosent til 185,80 kroner. DNO er opp 1,14 prosent til 22,10 kroner.Som varslet deles Aker Solutions opp i to selskaper, ifølge en fersk melding fra selskapet.Aker Soltions har ifølge en fersk melding besluttet å ta nedskrivninger på «Oilfield Services»-virksomheten på rundt 1,6 milliarder kroner i forbindelse med utskillelsen av ikke-kjernevirksomhetene i det nye selskapet Akastor.Fullstendig pressemelding finner du !Det ble innført børspause i selskapet klokken 11.44, men denne er nå opphevet.Aksjen faller 0,32 prosent til 94,70 kroner.Ellers stiger Fred. Olsen Energy 1,83 prosent til 155,80 kroner.Selskapet i 2. kvartal, men kunne samtidig fortelle at etter den terminerte kontrakten utenfor Irland. Klassingen og oppgraderingen av riggen ble fullført i juni.Samtidig har riggkjempen sikret seg en bankfasilitet på over 12 milliarder kroner, blant annet for finansiering av nybygget Bollsta Dolphin.Vi merker oss videre at Norwegian letter 1,44 prosent til 204,60 kroner, mens REC legger på seg 3,02 prosent til 3,34 kroner.DNB stiger 0,91 prosent til 110,50 kroner etter gårsdagens fall trigget av kvartalsrapporten.Blant dagens tallfremleggere stiger for øvrig 3,31 prosent til 9,04 kroner, mens ligger flatt på 33,90 kroner, etter en opptur på 1,2 prosent i morges.Protector Forsikring klatrer nye 3,32 prosent til 40,50 kroner etter nok en gang å ha I andre enden finner vi PSI Group, som straffes med en nedgang på 3,13 prosent til 6,20 kroner etter .Mest av alle faller Oslo Axess-noterte Cecon, som trekker ned 9,52 prosent til 57 øre.Vi tar også med at Sevan Marine går tilbake 3,2 prosent til 24,20 kroner.Relativt sett steg ingen mer enn oljemyggen Rocksource i morges, etter et .Dette er den tredje suksessrike brønnen i PL 586-lisensen etter Pil-funnet og avgrensningsbrønnene tidligere i år.Selskapet anslår at Pil og Bue-reservene til 95-175 milliioner fat oljeekvivalenter.Oppgangen har imidlertid falt fra 6,2 prosent like etter børsens åpning, til 3,43 prosent ved lunsjtider. Kursen står i 4,82 kroner.