Mens USA er absolutt mest populær for investorer innen Venture Capital og Private Equity, er Sverige den mest attraktive destinasjonen i Norden. Det viser en
gjennomført av den anerkjente handelshøyskolen IESE Business School i Barcelona, i samarbeid med EMLYON. Mens de tradisjonelle landene ligger på topplisten (se under), viser land som Indonesia, Filippinene, Mexico og Tyrkia mest potensiale i årene fremover, ifølge undersøkelsen. BRICs-landene er fremdeles blant investorenes favoritter. Samtidig utheves følgende land som spennende steder: Chile, Colombia, Estland, Finland, Litauen, Malaysia, Marokko, Oman og Peru. Oversikten inneholder data fra 118 land og forfatterne av rapporten finner en sterk sammenheng mellom plasseringen og investeringslysten til de globale aktørene. 1. USA2. Canada3. Singapore 4. Storbritannia5. Hong Kong6. Japan7. Tyskland8. Australia9. Sverige10. Sveits