Oslo falt 0,84 prosent til 616,94 mandag. Bidragende til nedgangen var blant annet fallende oljepris og negativt sentiment i USA etter svake makrotall. Ved stengetid i Oslo var den brede S&P 500-indeksen ned 0,5 prosent, etter å ha åpnet ned kun 0,1 prosent. Nedgangen tilskrives i hovedsak. Brentoljeprisen ble ved stengetid omsatt for 107,16 dollar fatet - ned 1,13 prosent i dagens handel. Statoil var samtidig ned 1,36 prosent. Flere meglerhus har valgt å på Statoil-aksjen etter kvartalsrapporten fredag.Utover Statoil bidro blant annet Norsk Hydro, Telenor og Seadrill til nedgangen med fall på henholdsvis 0,63, 0,88 og 2,82 prosent.En relevant nyhet for Seadrill sin del er at den nye ledelsen i det italienske statsoljeselskapet Eni . Blant de få store som steg mandag var Royal Caribbean Cruises - med en oppgang på 1,46 prosent. Meglerhusene Berenberg, Handelsbanken og Fondsfinans informerte tidligere i dag at de velger å på cruiseselskapet.Ikke uventet betyr det at meglerhusene beholder sine kjøpsanbefalinger.Det er samtidig verdt å merke seg at aksjen nå i den stigende trenden.Ellers i nyhetsbilde som uttaler Mark Cook, en veteran i investorverden, at .