De europeiske børsene hadde en dårlig dag i går og endte i rødt. Trolig kommer nedgangen på børsen som følge av problemer i den portugisiske banken Banco Espirito Santo.- En av bankens eiere, Espirito Santo International, skal ha utsatt kupongbetalinger på kortsiktige gjeldsforpliktelser. Spørsmålet er om dette kan skape bekymring om soliditeten til flere sør-europeiske banker ikke er solid, og kan sette i gang et større sell-off i aksjer og statsobligasjoner hos periferilandene, skriver Nordea i fredagens morgenrapport.10 årsrenten på portugisisk statsgjeld steg omkring 20 basispunkter i går, og trakk med seg statsrentene i de andre periferilandene.- Bank of Portugal rapporterer imidlertid at Banko Espirito Santo kan motstå betydelige tap på sin eksponering på 920 millioner euro mot Espirito Santo International, slår Nordea fast.- Den sure stemningen på de europeiske børsene spredde seg også til de amerikanske børsene i går og også disse stengte ned. Over natten har det vært blandet på de asiatiske børsene, men både Nikkei og Hang Seng endte i negativt territorium, avslutter økonomene.